ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Βαγγέλης Βούλτσος

«Προσπάθεια ανόδου στη Θεσσαλονίκη»

  22.02.2013 21:01       960

Χωρίς ιδιαίτερες επιδόσεις, όσον αφορά τα όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο (Ντουμπάι, 26-31 Αυγούστου) και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων (Πόζναν, 10-14 Ιουλίου), ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η 1η αγωνιστική των Χειμερινών αγώνων κολύμβησης Εφήβων / Νεανίδων και Παίδων / Κορασίδων για τα σωματεία του Βορρά.

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας έκανε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βορείου Ελλάδος, κ. Βαγγέλης Βούλτσος, ο οποίος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος:

«Οι χρόνοι που σημειώθηκαν ήταν μέτριοι, όχι κοντά στα όρια πρόκρισης για τα δύο πρωταθλήματα που πρόκειται να διεξαχθούν το καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι το μέσο επίπεδο, από τις ημερίδες ορίων μέχρι αυτούς τους αγώνες, ανέβηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια ανόδου στη Θεσσαλονίκη. Πέρσι αντιμετωπίσαμε μία κρίση, με τα κλειστά κολυμβητήρια, αλλά φέτος ένας μεγάλος αριθμός αθλητών έχει επανέλθει», δήλωσε αρχικά ο κ. Βούλτσος και συνέχισε αναφερόμενος στο μέλλον της ελληνικής κολύμβησης μετά και την ανακοίνωση του προϋπολογισμού για τα αθλήματα του υγρού στίβου:

«Η επαναφορά των κινήτρων στον αθλητισμό σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία των κολυμβητηρίων στη Θεσσαλονίκη, έφεραν τα παιδιά ξανά κοντά στο άθλημα. Ωστόσο, ο προϋπολογισμός της Πολιτείας κάνει θολό το τοπίο. Είναι γεγονός ότι την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει άλματα στα αθλήματα του υγρού στίβου γενικότερα. Όσον αφορά συγκεκριμένα την κολύμβηση, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει υψηλό συναγωνισμό παγκοσμίως, έχει καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ξεπεράσει εμπόδια ώστε να φτάσει σε διεθνή επίπεδα. Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, με τα κολυμβητήρια που κλείνουν, με περικοπές στη μάζα των αθλητών και τώρα με τις μειώσεις στον προϋπολογισμό από το κράτος, δυσκολεύουν και επηρεάζουν τους προπονητές, τους παράγοντες και πρωτίστως τους αθλητές. Η Ομοσπονδία μας δεν είναι τυχαία. Σε όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου έχει καταφέρει να σταθεί στο ύψος της με πολύ κόπο και δουλειά. Το γεγονός ότι επανήλθαν τα κίνητρα είναι θετικότατο, καθώς δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν και να αποτελέσουν παράδειγμα και για τα μικρότερα παιδιά. Ο πρωταθλητισμός και ιδιαίτερα η κολύμβηση αποτελεί διέξοδο για τη νεολαία. Οι άνθρωποι του αθλητισμού πρέπει να συγκεντρωθούν και να βρουν λύσεις, ώστε να στηρίξουν τις προσπάθειες όλων μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος