ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γιώργος Μορφέσης

Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα

  05.04.2012 19:05       920

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, προπονείται αυτές τις μέρες με την αντίστοιχη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας μας, Γιώργος Μορφέσης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για αυτές τις προπονήσεις, αλλά και την κατάσταση των παικτριών του, ενόψει Προολυμπιακού Τουρνουά.

Αρχικά, αναφέρθηκε στις κοινές προπονήσεις με τις Αμερικανίδες, λέγοντας:  «Εϊναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να οργανώσουμε στον τομέα των προπονήσεων με εθνικές ομάδες. Είναι μια ομάδα που όπου αγωνίζεται έχει ως στόχο της το χρυσό μετάλλιο, και αυτό τα λέει όλα. Συνήθως δεν έχουμε την ευκαιρία να προετοιμαζόμαστε με ομάδες όπως η Αμερική, και να κάνουμε συγκρίσεις με αυτές, οπότε είναι πολύ καλό που γίνεται, ώστε να βελτιώνουμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό».

Στο Κίρισι Καπ στην Ρωσία, αλλά και στις προηγούμενες πρόσφατες διοργανώσεις, η Εθνική μας αντιμετώπισε κυρίως αμυντικά προβλήματα, με τον Γιώργο Μορφέση να κάνει ειδική αναφορά σε αυτά. «Είναι ένας τομέας που μας απασχολεί στα παιχνίδια που έχουμε δώσει τον τελευταίο καιρό. Έχουμε κάποια κενά διαστήματα, και στην επίθεση, αλlά κυρίως  στην άμυνα, και αυτά πρέπει να τα ελαττώσουμε. Είναι υπερβολικό να πω πως πρέπει να τα εξαλείψουμε, όμως σίγουρα πρέπει να δουλέψουμε για να μην τα βρούμε μπροστά μας σε μεγάλο βαθμό. Όσον αφορά την άμυνα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και περισσότερο επιθετικοί».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, αλλά και στον τομέα της υγείας αυτού. «Όλα τα κορίτσια παλεύουν για το καλύτερο στις προπονήσεις. Έχουμε κάποια μικροπροβλήματα, τα οποία όμως αντιμετωπίζουμε» και συνέχισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση «Όπως είπα τα κορίτσια προπονούνται δυνατά. Στο τέλος γίνεται το ταμείο, και εκεί θα φανεί αν η ομάδα θέλει κάποιες αλλαγές».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος