ΤΕΧΝΙΚΗ / Αλέξαδρος Ξιάρχος

«Πρωταγωνιστές, ακόμη μια χρονιά»

  03.09.2015 16:25       2634

Οκτώ συνολικά μετάλλια κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα Τεχνικής κολύμβησης, που αποτελείτο από τους Σοφία Κτενά, Λουκά Καρετζόπουλο, Αλεξάνδρα Νησιώτη και Χρήστο Χριστοφορίδη, στους 1ους παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες, στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Τρία χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια είναι ο απολογισμός των αθλητών μας, σε ένα πολύ επιτυχημένο κλείσιμο της αγωνιστικής σεζόν για την Τεχνική κολύμβηση.

Απόλυτα ευχαριστημένος από την εξαιρετική παρουσία των Ελλήνων αθλητών εμφανίστηκε, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξανδρος Ξιάρχος, που αφιέρωσε τα μετάλλια στα παιδιά που δε ταξίδεψαν στην Ιταλία, λόγω οικονομικών δυσκολιών:

«Θα ήθελα να αφιερώσω τις επιτυχίες μας, εδώ στην Πεσκάρα, στα παιδιά που τελικά δε συμπεριελήφθησαν στην αποστολή, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ΕΟΕ. Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς, καθώς τα περισσότερα παιδιά πήραν μέρος σε 3 ή 4 πολύ μεγάλες διοργανώσεις μέσα σε δύο μήνες. Παρόλα αυτά, για μία ακόμη χρονιά μπορέσαμε να πρωταγωνιστήσουμε και να χαρίσουμε στην Ελλάδα πολύ μεγάλες επιτυχίες, όπως άλλωστε και ολόκληρος ο Υγρός Στίβος. Η συνεργασία που έχουμε με τους σωματειακούς προπονητές είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα. Θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη αν δεν ευχαριστούσα προσωπικά τον πρόεδρο της ΚΟΕ, κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, που με δική του πρωτοβουλία το άθλημά μας εντάχθηκε στη μεγάλη οικογένειά της ΚΟΕ, το 2010».

Μιλώντας για τη διοργάνωση που φέτος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, ο Αλέξανδρος Ξιάρχος σημείωσε: «Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση, που αν συνεχιστεί θα αποκτήσει πολύ μεγάλη αίγλη. Τα παιδιά μας έδωσαν και την ψυχή τους ώστε να πάρουμε αυτές τις διακρίσεις, καθώς σωματικά δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση αφού είχαν προηγηθεί οι πρώτοι Ευρωπαϊκοί αγώνες στο Μπακού και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κίνα. Θα ήταν άδικο να μην ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΕΟΕ που ήταν δίπλα μας από την ώρα που φτάσαμε στην Πεσκάρα και φυσικά τον Γ.Γ της  ΔΕΜΑ, κ. Ισίδωρο Κούβελο που έζησε μαζί με εμάς στις κερκίδες, τόσο την αγωνία μας, όσο και τις επιτυχίες μας».

Αναφερόμενος στη νέα σεζόν που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, τόνισε: «Η σεζόν τελείωσε και τη Δευτέρα ξεκινά η επόμενη με μεγάλο στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών που θα γίνει στην Ελλάδα, στα τέλη Ιουνίου και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων- Νεανίδων που θα γίνει στη Γαλλία, στις αρχές Ιουλίου. Εύχομαι με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση να μπορέσουμε να είμαστε και του χρόνου σε υψηλό επίπεδο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ