ΤΕΧΝΙΚΗ

Πρωταγωνιστής ο ΝΟ Χανίων στο Πανελλήνιο Συγχρονισμένης Κορασίδων Β'

  10.06.2012 18:17       1402

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι τελικοί στο Ντουέτο, το Σόλο και το Ομαδικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης κολύμβησης Κορασίδων Β’. Πρωταγωνιστής των αγώνων αναδείχθηκε ο ΝΟ Χανίων που κέρδισε την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία συγκεντρώνοντας 196 βαθμούς.

Στο Ντουέτο πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Μαρία-Ελένη Αρμάου και Ειρήνη Καββάλου από τον Κολυμβητικό Όμιλο Ηρακλείου, συγκεντρώνοντας 68.4102 βαθμούς. Την δεύτερη θέση κατέλαβαν τα κορίτσια του Α.Ο. Νηρέας Χαλανδρίου, Ιφιγένεια Δίπλα και Αλεξάνδρα Κουτσούλα με 67.8065 βαθμούς και στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Μαρία-Φωτεινή Ζιζάνη και Βασιλική Κοφίδη του συλλόγου ΝΟΒΑ με 67.4769 βαθμούς.

Στο πρόγραμμα του Σόλο το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτρια του Α.Ο Νηρέας, Ιφιγένεια Δίπλα συγκεντρώνοντας 72.0085 βαθμούς, το αργυρό μετάλλιο η Άννα-Μαρία Ταξοπούλου από τον ΑΝΟ Αργυρούπολης με 71.1020 βαθμούς και το χάλκινο η Μαρία-Ελένη Αρμάου από τον Κολυμβητικό Όμιλο Ηρακλείου με 69.5996 βαθμούς.

Όσον αφορά τον τελικό του Ομαδικού προγράμματος, η βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Ν.Ο. Χανίων: 65.6605 βαθμοί

2. Α.Ν.Ο. Αργυρούπολης: 64.8831 βαθμοί

3. Ν.Ο. Βουλιαγμένης: 64.3028 βαθμοί

4. Κ.Ο. Ηρακλείου: 63.5860 βαθμοί

5. Α.Ο. Νηρέας: 61.0512 βαθμοί

6. Α.Ν.Ο. Μεταμόρφωσης: 59.0158 βαθμοί

7. Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: 57.5266 βαθμοί

8. Γ.Σ. Ηρακλής: 55.2584 βαθμοί

9. Ν.Ο. Χανίων: 57.3587 βαθμοί

10. Α.Ν.Ο. Αργυρούπολης: 53.7399 βαθμοί

Η συνολική βαθμολογία των σωματείων που μετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Κορασίδων Β’ διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Ν.Ο. Χανίων: 196

2. Ν.Ο. Βουλιαγμένης: 191

3. Α.Ν.Ο. Αργυρούπολης: 188

4. Κ.Ο. Ηρακλείου: 176

5. Α.Ο. Νηρέας: 153

6. Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: 111

7. Α.Ν.Ο. Μεταμόρφωσης: 78

8. Γ.Σ. Ηρακλής: 65

9. Ν.Ο.Β.Α.: 48   

Οι πρωταθλήτριες στο Ντουέτο, Μαρία-Ελένη Αρμάου και Ειρήνη Καββάλου από τον Κ.Ο. Ηρακλείου μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Πιστεύω ότι συνεργαστήκαμε πάρα πολύ καλά και μας άξιζε η πρώτη θέση γιατί είχαμε προπονηθεί πάρα πολύ σκληρά και δεν είχαμε καν πισίνα, οπότε τα πήγαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Για την 3η θέση στο Σόλο αισθάνομαι πολύ χαρούμενη γιατί δεν το περίμενα. Αφιερώνω τα δύο μετάλλια στην ομάδα μου και την προπονήτρια μου, την κα. Μαμιαούρη. Στόχος μου είναι να συνεχίσω αυτό το άθλημα για αρκετά χρόνια ακόμα και να προσπαθήσουμε να έχουμε κι άλλες επιτυχίες», δήλωσε η Μαρία-Ελένη Αρμάου με την Ειρήνη Καββάλου να συμπληρώνει:

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη. Συνεργαστήκαμε πολύ καλά με την Μαρία- Ελένη, είχαμε και κάποια λάθη αλλά κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Αφιερώνω το μετάλλιο στην προπονήτριά μου κα. Λέλα Μαμιαούρη που μας έδειξε την χορογραφία, σε όλη την ομάδα, στον σύλλογό μας, στους γονείς μου που με αφήνουν να συνεχίσω ακόμη τη συγχρονισμένη κολύμβηση και στους φίλους μου».

Οι αθλήτριες Ιφιγένεια Δίπλα και Αλεξάνδρα Κουτσούλα από τον Νηρέα Χαλανδρίου που κατέκτησαν την δεύτερη θέση στο Ντουέτο σημείωσαν:

«Ευχαριστούμε πολύ τις προπονήτριες μας, τις κυρίες Σταυρούλα Ντόμαλη, Στέλλα Κωνσταντινίδου και Ζωή Βουτυράκη για τη βοήθεια που μας παρείχαν όλο αυτό τον καιρό και για τα υπέροχα προγράμματα που μας έκαναν καθώς και το σύλλογό μας, Νηρέα Χαλανδρίου που μας στηρίζει για να μπορούμε να φέρνουμε επιτυχίες».

Με τη σειρά τους τα κορίτσια του Ν.Ο.Β.Α, Μαρία-Φωτεινή Ζιζάνη και Βασιλική Κοφίδη οι οποίες κατέλαβαν την τρίτη θέση στο Ντουέτο είπαν:

«Αισθανόμαστε πολύ χαρούμενες για την τρίτη θέση στο Ντουέτο γιατί το περιμέναμε και το θέλαμε πάρα πολύ. Θα ήθελα να αφιερώσω το μετάλλιο στην Βασιλική Κοφίδη γιατί πάει σε άλλη κατηγορία και είναι οι τελευταίοι της αγώνες αλλά και στον προπονητή μας. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω πολύ κι εκείνον και τους γονείς μου. Στόχος μου είναι να παίρνουμε πάντα μετάλλια γιατί αυτό ευχαριστεί και τον σύλλογο, και τον προπονητή μας και εμάς», δήλωσε η Μαρία-Φωτεινή Ζιζάνη ενώ η Βασιλική Κοφίδη συνέχισε λέγοντας:

«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί την ήθελα πολύ αυτή τη θέση και πραγματοποιήθηκε. Αφιερώνω κι εγώ το μετάλλιο στο ντουέτο μου, την Μαρία- Φωτεινή γιατί ήμασταν μαζί σε όλες τις εύκολες αλλά και τις δύσκολες στιγμές και στον προπονητή μας τον κ. Κυριάκο, ο οποίος μας έκανε πολύ καλή προπόνηση και γι’ αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ο στόχος μου από εδώ και πέρα είναι να είμαι τόσο καλή και στην άλλη κατηγορία που θα πάω και να έχουμε πάντα μετάλλια».

Τέλος, η Άννα-Μαρία Ταξοπούλου του ΑΝΟ Αργυρούπολης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την δεύτερη θέση που κατέλαβε στο πρόγραμμα του Σόλο:

«Αισθάνομαι πολύ ευχάριστα. Πιστεύω ότι χόρεψα πολύ καλά φέτος. Είχα ένα αξιοπρεπέστατο σόλο. Θέλω επίσης να πω ότι οι αθλήτριες που πήραν την πρώτη και την τρίτη θέση, το άξιζαν. Θεωρώ ότι οι αγώνες ήταν καλοί φέτος σε γενικές γραμμές και η ομάδα μας τα πήγε πάρα πολύ καλά. Θα ήθελα με το καλό να πάω στην κατηγορία Γ’, να αρχίσω μια νέα χρονιά και μια μέρα θα ήθελα να φτάσω και στην Εθνική ομάδα και να κάνω εκεί προπόνηση».

Αναφορικά με την ολοκλήρωση που Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κορασίδων Β’, η τεχνική σύμβουλος της ΚΟΕ Ελένη Κουγιά δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές είχαμε μια καλή διοργάνωση. Αυτή ήταν η μικρότερη κατηγορία ηλικιακά που έχουμε στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Η συμμετοχή ήταν αρκετά ικανοποιητική και το επίπεδο των αθλητριών ελαφρώς βελτιωμένο από την περσινή χρονιά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος