ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Νίκος Γέμελος

«Πρωταγωνιστής ο Χρήστου και τα επόμενα χρόνια»

  12.07.2014 22:19       1076

Ο Νίκος Γέμελος, ο προπονητής των επιτυχιών στην Ανοιχτή Θάλασσα, με τις τεράστιες επιτυχίες σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο από τα παιδιά της Ανοιχτής Θάλασσας, αγόρια και κορίτσια είναι και ο προπονητής, ο οποίος συνοδεύει και μοιράζεται τις χαρές  με τον Απόστολο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων που πραγματοποιείται στο Ντορντρεχτ της Ολλανδίας.

Ο Νίκος Γέμελος, μιλώντας πριν από λίγα λεπτά στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, για τα επιτεύγματα του Απόστολου Χρήστου με τα τρία μετάλλια (1 χρυσό, 2 αργυρά)  και ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ, σχολίασε: «Γνωρίζαμε τα προβλήματα της σημερινής ημέρας. Ξέραμε ότι ο Αποστόλης θα κολυμπήσει σε λιγότερο από μία ώρα δύο τελικούς, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι θα ήταν πιο ξεκούραστοι. Όμως εμείς ήρθαμε εδώ για να πάρουμε 3 μετάλλια ανεξαρτήτως χρώματος. Και το πετύχαμε. Και μάλιστα ο αθλητής μου, ο Απόστολος Χρήστου συμμετείχε σε αυτή τη διοργάνωση και έκανε ατομικό ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα. Μη ξεχνάτε ότι στα 50μ ύπτιο πέτυχε και νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ, αλλά τον κέρδισε ο Ιταλός που ήταν πιο γρήγορος από τον Αποστόλη».

Σε ερώτηση αν ο Απόστολος Χρήστου μπορεί να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο τα επόμενα χρόνια στον παγκόσμιο Υγρό Στίβο και σε επίπεδο Ανδρών, τόνισε: «Το πιστέυω. Ο Απόστολος είναι ένα τεράστιο ταλέντο. Είναι ο στόχος ο δικός του και ο δικός μου και μπορεί να κατακτήσει μετάλλιο και στην κατηγορία των Ανδρών».

Στην ερώτηση αν μπορεί να τα πετύχει αυτά στην Ελλάδα, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, σημείωσε: «Πιστεύω ότι μπορεί ο Απόστολος να μείνει στην Ελλάδα, να διαπρέψει εδώ, να πρωταγωνιστήσει , να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις».

Δίπλα στο Νίκο Γέμελο και ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής, αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Γιώργος Κατσαρός: «Ο Αποστόλης είναι ένα τεράστιο ταλέντο. Η ΚΟΕ έχει επενδύσει  πάνω στον Αποστόλη Χρήστου που είναι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας της ΚΟΕ. Μπορεί να εξελιχθεί ως πρωταγωνιστής και σε επίπεδο Ανδρών».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος