ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α-Β / ΟΑΚΑ/ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ

Πρωταγωνίστρια η Ηλέκτρα Μαγκώτσιου με ρεκόρ

  14.07.2021 12:19       2126

Η Ηλέκτρα Μαγκώτσιου ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της πρώτης αγωνιστικής του πανελλήνιου πρωταθλήματος κλασικής κολύμβησης παμπαίδων - παγκορασίδων Α-Β που άρχισε στο ΟΑΚΑ και στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης. Η 14χρονη κολυμβήτρια της Αθλητικής Ακαδημίας Αστεριών Θεσσαλονίκης (ΑΑΑ Θεσσαλονίκης) σημείωσε νέα πανελλήνια επίδοση στα 50 πεταλούδα με χρόνο 27.96. Η προηγούμενη ανήκε στην Γεωργία Δαμασιώτη από το 2017 με 28.21. Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα στο ΟΑΚΑ η Άννα Βεριγάκη του Μίλωνα πέτυχε 28.07, μια σπουδαία επίσης επίδοση.

Η νέα κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ μίλησε στο γραφειο τύπου της ΚΟΕ και τόνισε: « Είμαι πολύ χαρούμενη για την συγκεκριμένη επίδοση. Από πέρσι προσπαθούσα και τα κατάφερα. Πιστεύω πολύ σε μένα, γιατί μου αρέσει αυτό που κάνω. Όνειρο μου είναι να εξελίσσομαι έτσι ώστε να πάρω μέρος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νεανίδων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Η Σάρα Σέστρεμ είναι το πρότυπό μου. Μια κολυμβήτρια με τεράστιες δυνατότητες και πολλά ψυχικά αποθέματα».

Πολύ σίγουρος για το μέλλον της αθλήτριας εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της Ηλέκτρας, ο Στέφανος Ζαφειριάδης:

«Η Ηλέκτρα είναι μια πολύ καλή κολυμβήτρια, με εξαιρετικά σωματικά προσόντα. Το μέλλον της ανήκει. Εκτιμώ ότι θα πρωταγωνιστήσει στην ελληνική κολύμβηση τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι καλή μόνο στην πεταλούδα, αλλά και στα άλλα στυλ. Σήμερα ήταν πρώτη στην σκυτάλη στο ελεύθερο».

Στο ΟΑΚΑ ξεχώρισαν οι κάτωθι επιδόσεις:

50 πεταλούδα παγκορασίδων Α
Βεριγάκη Άννα (Μίλων) 28.07

400 ελεύθερο παμπαίδων Α
Καλαποθαράκος Γιαννης (Δελφίς) 4.18.83

400 ελεύθερο παγκορασίδων Α
Ρακοπούλου Αντωνία (ΝΤΕΡΗ) 4.33.37

Μπορείτε ΕΔΩ να δείτε τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ.

Στην Θεσσαλονίκη οι αξιοσημείωτες επιδόσεις ήταν:

50 πεταλούδα παγκορασίδων Α
Ηλεκτρα Μαγκώτσιου ΑΑΑ 27.96 ΝΠΕ

50 πεταλούδα Παμπαίδες Β
Ανδρεάδης Κωστας 28.15 (Ηρακλής)

400 ελεύθερο παγκορασίδων Α
Χριστίνα Παπανικολή (ΑΑΑ) 4.34.85

400 ελεύθερο παμπαίδων Α
Σαμαράς (ΚΑ Νάουσας) 4.22

4Χ100 ελεύθερο παμπαίδων Α 3.56.31 (Α.Α.Αστέρια).

4Χ100 ελεύθερο παγκορασίδων Α 4.11.46 (ΑΑ Αστέρια). 

Μπορείτε ΕΔΩ να δείτε τα αποτελέσματα του Ποσειδωνίου στην Θεσσαλονίκη.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς όρια (λόγω της πανδημίας) και σε αυτούς μετέχουν χιλιάδες αθλητές που εκφράζουν το αύριο της κλασικής κολύμβησης στην χώρα.

Στην Αθήνα, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, ο υπεύθυνος του αθλήματος κύριος Νίκος Ξυλούρης, ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕ κύριος Γιάννης Γιαννουρής, η ταμίας κυρία Ελευθερία Σαραντίδου και οι τεχνικοί σύμβουλοι κύριοι Χριστόδουλος Χούμας και Νίκος Κραουνάκης, ενημέρωσαν τους προπονητές των συλλόγων για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Οι αγώνες των συγκεκριμένων κατηγοριών (γίνονται σε τελικές σειρές) θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή το βράδυ με την διεξαγωγή δυο αγωνιστικών κάθε ημέρα. Οι αγώνες την Τετάρτη και την Πέμπτη θα αρχίζουν στις 9 το πρωί και στις 6 το απόγευμα και την Παρασκευή στις 9 το πρωί και στις 5 το απόγευμα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ