ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ & MASTERS

Πρωταθλητές οι Μάρκος στους Άνδρες και Γιαννοπούλου στις Γυναίκες στα 10 χλμ. (pics, αποτελέσματα, δηλώσεις)

  12.09.2021 12:22       762

Ο Δημήτρης Μάρκος του ΝΟ Καλαμακίου με χρόνο 2ώρ.04:00.171 ήταν ο νικητής στον αγώνα των 10 χλμ. Ανδρών, στο φινάλε του πρωταθλήματος Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας (Open Water) όλων των κατηγοριών & Masters, της μεγάλης διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (12/9) στην Παραλία Διστόμου, στον οικισμό Άσπρα Σπίτια με απόλυτη αγωνιστιστική και οργανωτική επιτυχία. Στην κατηγορία των Γυναικών, στα 10 χιλιόμετρα, πρωταθλήτρια, με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, αναδείχθηκε η Νεφέλη Γιαννοπούλου του Άρη Θεσσαλονίκης με 2ώρ.12:33.953.

Το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ. στους Άνδρες κατέκτησε ο Δημήτρης Καϊτατζής του Μακεδονικού (2ωρ.05:12.048.) και το χάλκινο ο Αδάμ Τσατήρας του Πανελλήνίου (2ώρ.05:40.997), ο οποίος είχε πρωτεύσει στο 5άρι. Στις Γυναίκες ασημένια ήταν η Αφροδίτη Κατσιάρα του Παλαιού Φαλήρου (2ώρ.18:45.872) και χάλκινη η Στυλιανή Απλάντη του Ολυμπιακού (2ώρ.29:28.035).

Στα 10 χλμ. των Νέων Ανδρών πρώτευσε ο Μιχάλη Διασίτης του Παλαιού Φαλήρου, με δεύτερο τον Σπύρο Ανδρεάδη του ΠΑΟΚ και τρίτο τον Βαγγέλη Αρβανίτη του Π. Φαλήρου. Στα 10 χλμ. Νέων Γυναικών πρώτη ήταν η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη του ΝΟΒΑ με δεύτερη την Ελένη Κεχαγιά του Άρη. Στα 7,5 χλμ. εφήβων πρώτευσε ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης του Άρη, με δεύτερο τον Βασίλη Σοφικίτη του Ολυμπιακού και τρίτο τον Γιάννη Μαυρογένη του ΑΝΟ Γλυφάδας. Τέλος τα μετάλλια στα 7,5 χλμ. Νεανίδων κατέκτησαν, χρυσό η Βασιλική Τάτσιου (ΝΟ Πατρών), αργυρό Καλλιόπη Κανόγκα (Ολυμπιακός) και χάλκινο η Μαρίνα Πάκου (Ολυμπιακός).

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Ο πρωταθλητής στα 10 χλμ. Δημήτρης Μάρκος δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: "Ήταν ωραία κούρσα. Είχαμε έναν αργό ρυθμό διότι διανύσαμε μία περίοδο διακοπών και αποχής από την προπόνηση. Την ευχαριστήθηκα την κούρσα, αλλά και η διοργάνωση γενικότερα ήταν απόλυτα πετυχημένη. Χαίρομαι που όλο και περισσότερα νέα παιδιά έρχονται πιο κοντά στο Open Water. Αν συνεχίσουμε έτσι, το μέλλον του αθλήματος θα είναι λαμπρό. Τώρα ορίζουμε, μαζί με τον προπονητή μου τους στόχους στη νέα σεζόν, όπου υπάρχουν πολλοί αγώνες. Προχωράμε με τις συνεχείς εμπειρίες που παίρνουμε".

Η νικήτρια στα 10 χλμ. Γυναικών Νεφέλη Γιαννοπούλου είπε από την πλευρά της: "Είμαι πολύ χαρούμενη και ευχαριστήθηκα την κούρσα. Μου αρέσει πολύ η Ανοιχτή Θάλασσα και θα συνεχίσω στο μέλλον σε αυτό το άθλημα. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε νέα παιδιά να συμμετέχουν στους αγώνες μας, γιατί παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια ότι το άθλημά μας ανεβαίνει, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Οι συνθήκες εδώ στα Άσπρα Σπίτια ήταν ιδανικές, η θάλασσα «λάδι» και όλα μας ευνόησαν. Ακόμα δεν έχουμε βάλει ολοκληρωμένα τους στόχους για τη νέα σεζόν. Ως απώτερος στόχος, όμως, είναι να πάω στο Ολυμπιακούς Αγώνες ώστε να αποκτήσω εμπειρία που απαιτείται στο άθλημα αυτό. Στόχος, επίσης, να γίνω ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής