ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ & MASTERS

Πρωταθλητές στα 5 χλμ. οι Τσατήρας στους Άνδρες και Απλάντη στις Γυναίκες (pics, αποτελέσματα, δηλώσεις)

  11.09.2021 13:35       2158

Ο Αδάμ Τσατήρας του Πανελληνίου ΓΣ ήταν ο μεγάλος νικητής στα 5 χλμ. των Ανδρών του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας (Open Water) όλων των κατηγοριών & Masters, του οποίου η αυλαία άνοιξε το πρωί του Σαββάτου (11/9) στην Παραλία Διστόμου, στον οικισμό Άσπρα Σπίτια. Η επίδοση το νεαρού πολλά υοσχόμενου κολυμβητή ήταν 59:49.055. Στην κατηγορία των Γυναικών πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Στυλιανή Απλάντη του Ολυμπιακού (1ώρ.10:30.492).

Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα συνδιοργανώνουν -με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή στην πρώτη πρωϊνή αγωνιστική της πρώτης μέρας και με όλα τα σύγχρονα μέσα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας- η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας με την Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Ανατ. Στερεάς & Εύβοιας της ΚΟΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας και τον ΑΨΛ Μεδεών. Βασικός χορηγός είναι η εταιρία MYTILINEOS, μέσω του Τομέα Μεταλλουργίας – «Αλουμίνιον της Ελλάδος».

Το ασημένιο μετάλλιο στους άνδρες κατέκτησε ο Δημήτρης Καϊτατζής του Μακεδονικού και το χάλκινο ο Δημήτρης Νέγρης του Ολυμπιακού. Στις γυναίκες το αργυρό πήρε η Γεωργία Παυλοπούλου του Ολυμπιακού και το χάλκινο η Αγγελική Ζαμαρία του Παλαιού Φαλήρου.

Στην κατηγορία των Παίδων το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Μουστάκας του ΝΟ Λάρισας, το ασημένιο ο Χρήστος Γιαννακάκης του Πρωτέα Λαμίας και το χάλκινο ο Άγγελος Χριστοδούλου (Γλαύκος). Στην κατηγορία των Κορασίδων πρώτευσε η Κατερίνα Χρόνη (ΣΚ Ροή), δεύτερη η Άρτεμις Βασιλάκη (ΤΡίτων Ηρακελίου) και τρίτη η Μυρτώ Μανουσάκη (ΓΣ Ηλιούπολης).

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στα αγωνίσματα όλων των κατηγοριών και Masters, που έγιναν στο πρωϊνό πρόγραμμα του Σαββάτου μπορείτε να τα δείτε στα συνημμένα αρχεία πάνω από το κείμενο, αλλά και ΕΔΩ. Επίσης μπορείτε να δείτε πάνω και σχετικές φωτος.

Ο πρωταθλητής στα 5 χλμ. Ανδρών Αδάμ Τσατήρας δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είναι ένα πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ένα αγώνσιμα ανοιχτής κατηγορίας και είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μια πολύ καλή κούρσα σε μια τελεια διοργάνωση και όλα πήγαν πολύ καλά, άψογα. Συνεχίζω με πολλή δουλειά και κάθε φορά στοχεύω σε κάτι που μας ενδιαφέρει. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές, πολύ καλός ο καιρός. Ήταν λες και κολυμπόυσαμε σε πισίνα, χωρίς αέρα. Θα συνεχίσω την προσπάθειά μου αύριο και στα 10 χλμ.».

Η πρωταθλήτρια στα 5 χλμ. των Γυναικών Στυλιανή Απλάντη είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί στην ανοιχτή θάλασαα, που αγαπάω και κολυμπάω τα τελευταία χρόνια, συνήθως έβγαινα δεύτερη και τώρα επιτέλους είμαι πρώτη. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και προερχόμαστε από μόλις 15 μέρες προπόνηση και δεν έχουμε προλάβει να μπούμε σε ρυθμούς αγώνων. Οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ καλές και μας βοήθησαν για να γίνει μια πάρα πολύ καλή κούρσα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τον εαυτό μου και αποδίδει καλά η προπόνηση που κάνουμε εδώ και έξι χρόνια με τον Νίκο Γέμελο. Στόχος είναι να μην αποτελεί πλέον εμπόδιο η πανδημία και να πλησιάσω τα ατομικά μου ρεκόρ. Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί ιδιαίτερα το Open Water και αυτό είναι σημαντικό. Είναι μια εκπληκτική διοργάνωση σε έναν χώρο κατάλληλο για να γίνουν οι αγώνες».

Απονομές έκαναν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιανόπουλος, ο Δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, οι εκπρόσωποι της χορηγού εταιρίας MYTILINEOS (μέσω του Τομέα Μεταλλουργίας – «Αλουμίνιον της Ελλάδος) και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος Σπύρος Κασδάς και οι Γιάννης Καραβάς, Αντιγόνη Κατσανάκη, υπεύθυνοι δημοσίων σχέσων, η Γ´ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Αλεξία Μαρίνη - Δραμητινού, η Ταμίας της ΚΟΕ και Προόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ελευθερία Σαραντίδου, τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Νίκος Ξυλούρης, Γιάννη Νάτσιος, Κέλλυ Αραούζου, ο Ολυμπιονίκης μας και τεχνικός σύμβουλος του αθλήματος Σπύρος Γιαννιώτης και ο Θανάσης Παπαδόπουλος, διευθυντής παγίων της 3Ε.

Οι αγώνες συνεχίζονται το απόγευμα (17.00) με τα ομαδικά και ολοκληρώνονται την Κυριακή (12/9) το πρωί (9.00) με τα 10 χλμ και τα 7,5 χλμ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής