ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPEN

Πρωταθλητής ο ΚΟ Καλαμαριάς - Φινάλε με πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών της Καρατσιβή και όρια (pics)

  08.05.2022 21:43       2863

Ο ΚΟ Καλαμαριάς κατέκτησε τον τίτλο και το τρόπαιο του πρωταθλητή στο Εθνικό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης OPEN κατηγορίας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (8/5) το βράδυ στο Δημοτικό κολυμβητήριο Περιστερίου στη Χωράφα. Ο ΚΟ Καλαμαριάς πήρε την πρώτη θέση στη Γενική βαθμολογία με 235,5 βαθμούς, με δεύτερο τον ΝΟ Αμφιθέας  με 186 β. και τρίτο τον Γλαύκο Περιστερίου με 174 β.

Ο ΚΟ Καλαμαριάς πρώτευσε και στη βαθμολογία των Ανδρών με 141,5 β., με δεύτερο τον ΝΟ Χανίων με 94 β. και τρίτο τον Γλαύκο Περιστερίου και ο ΝΟ Αμφιθέας με 84 β. Στη βαθμολογία των Γυναικών πρώτευσε ο ΝΟ Αμφιθέας με 102 β., δεύτερος ο ΚΟ Καλαμαριάς με 94 β. και τρίτος ο Γλαύκος Περιστερίου με 90 β. Δείτε αναλυτικά όλες τις βαθμολογίες ΕΔΩ.

Στους τελικούς της τρίτης και τελευταίας ημέρτας των αγώνων πρωταγωνίστησε η Αθανασά Καρατσιβή του Λαρισαϊκού - Τιτάνες, που με την εκπληκτική επίδοση 7:01.71 στα 800 επιφάνεια Γυναικών, κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών και φυσικά έπιασε το όριο για τη συμμετοχή με την Εθνική ομάδα Γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών στο Κάλι της Κολομβίας. Γι αυτή της την επίδοση μάλιστα και με 943 βαθμούς, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια των αγώνων. Κορυφαίος αθλητής με 931 βαθμούς αναδείχθηκε ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος των Δελφινιών Πτολεμαΐδας.

Όριο για συμμετοχή με την Εθνική Γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έπιασε και η Χριστίνα Σκυλουράκη του ΝΟ Χανίων με 3:11.05.

Όρια για συμμετοχή με την Εθνιική στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων, εξάλλου, έπιασαν: Ο Απόστολος Λαμπαδάρης (ΚΟ Καλαμαριάς) στα 100 επιφάνεια Νέων με 36.70 και στα 100 διπλά πέδιλα Νεανίδων οι Κατερίνα Μανιάτη (ΝΟ Αμφιθέας) με 49.87 και η Γεωργία Περράκη (ΝΟ Χανίων) με 49.97

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Η προπονήτρια του ΚΟ Καλαμαριάς Βίκυ Τσίκλη δήλωσε: "Στον σύλλογό μας υπάρχει μεγάλη αγάπη για το άθλημα, προσπαθούμε όλοι, αθλητές, γονείς, προονητές να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες που απαιτεί, με σκληρή δουλειά στην προπόνηση. Όλα γίνονται με τη στήριξη της τοπικής μας αυτοδιοίκησης, αλλά και της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Το άθλημά μας αναπτύσσεται διαρκώς και ευελπιστούμε σε νέες διεθνείς διακρίσεις από τα παιδιά της Εθνικής ομάδας στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής