ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ/PLAY OFF/1η-2η ΘΕΣΗ

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, 10-5 τον ΝΟ Βουλιαγμένης

  20.05.2023 17:17       13710

Το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και 10ο διαδοχικό κατέκτησε ο Ολυμπιακός που νίκησε 10-5 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά και σημείωσε την τρίτη νίκη (3-0) που χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί η σειρά των τελικών της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Υδατοσφαίρισης Γυναικών.

Τα μετάλλια και το Κύπελλο στις πρωταθλήτριες – νταμπλούχες έδωσε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Τα μετάλλια στα κορίτσια του ΝΟ Βουλιαγμένης απένειμε το μέλος του Δ.Σ. και έφορος της γυναικείας υδατοσφαίρισης, Εύη Μωραϊτίδου.

Οι ερυθρόλευκες στηρίχθηκαν στην πολύ καλή αμυντική τους γραμμή έχοντας σε εξαιρετική ημέρα την Ιωάννα Σταματοπούλου. Στη πρώτη φάση του τελικού μάλιστα, απέκρουσε πέναλτι της Ελληνιάδη. Η Ελευθερία Πλευρίτου ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ (6:29) και ένα σερί της ομάδας της που προηγήθηκε 5-0. Ο ΝΟΒ σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την Ριτζ στα 4:28 πριν τη λήξη του ημιχρόνου που βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται 6-2. Η Σταματοπούλου απέκρουσε εκ νέου πέναλτι της Ελληνιάδη και νικήθηκε από την Ράις στο τρίτο πέναλτι που κέρδισε ο ΝΟ Βουλιαγμένης στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος με δυο τέρματα της Βασιλικής Πλευρίτου έγινε το 8-2, η Ελληνιάδη σκόραρε στη παραπάνω για το 8-3. Η Σιούτη το 9-3, η Γιαννοπούλου το 9-4, η Ράιτ το 9-5 και η Κρίστμας (10-5) πέτυχε το τελευταίο γκολ του τελικού και του πρωταθλήματος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-5

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-2, 2-1, 2-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Τορνάρου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Σάντα, Τζωρτζακάκη.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 1, Κουρεμέτη, Ράιτ 2, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά.

Διαιτητές: Δαμιανιάκης, Κραβαρίτης

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος