ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, 13-8 τον ΝΟ Βουλιαγμένης!

  13.05.2017 22:23       1678

Πρωταθλητής Ελλάδας για τέταρτη συνεχόμενη φορά και για όγδοη στην ιστορία του στέφθηκε ο Ολυμπιακός στην Υδατοσφαίρισης Γυναικών, αφού επικράτησε στο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά με 13-8 του ΝΟ Βουλιαγμένης στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό, κάνοντας το 3-2 στις νίκες. Κορυφαία του αγώνα ήταν η φουνταριστή Αλεξάνδρα Ασημάκη που πέτυχε πέντε γκολ. Είναι η πρώτη φορά που ομάδα που βρίσκεται πίσω με 2-0 σε σειρά τελικών κατακτάει τον τίτλο του πρωταθλητή.

 

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη μπήκε από την αρχή του αγώνα πολύ δυνατά και δεν άφησε περιθώριο στην αξιόμαχη ομάδα του ΝΟΒ να αντιδράσει. Το πρώτο οκτάλεπτο βρήκε τις ερυθρόλευκες να προηγούνται με 3-1, ενώ η διαφορά στα μισά της δεύτερης περιόδου έφτασε στα 4 γκολ (5-1). Μέχρι το ημίχρονο ο ΝΟΒ είχε μειώσει σε 6-3, προβάλλοντας αντίσταση.

 

Όμως, στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου οι Πειραιώτισσες έκαναν ένα σερί 3-0, αυξάνοντας τη διαφορά στα 6 γκολ (9-3). Σε εκείνο το σημείο οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου αντέδρασαν και με δικό τους 3-0 έφτασαν τη διαφορά και πάλι στα 3 γκολ. Όμως, ένα γκολ της Ασημάκη σε παίκτρια παραπάνω έφερε και πάλι τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (10-6). Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άριστα το προβάδισμα που είχε, μην αφήνοντας τον ΝΟΒ να πλησιάσει σε διαφορά μικρότερη των τριών γκολ (10-7), με το τελικό 13-8 να έρχεται ως φυσικό επακόλουθο.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 13-8

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 4-3, 3-2

 

Ολυμπιακός ΝΟ Βουλιαγμένης
Διαμαντοπούλου Χρ. Κούβδου
Πλευρίτου Ελ.  Τσουκαλά 2
Ελευθεριάδου 1 Χυδηριώτη 1
Σώρα Ο' Ντόνελ 1
Μανωλιουδάκη 1 Πρωτοπαπά   1
Αβραμίδου  Ξενάκη 2
Ασημάκη  5 Μαυρωτά
Πλευρίτου Μ.  Πάτρα
Έμολο 1 Κούλχαας 
Πλευρίτου Β.  1 Διαμαντοπούλου Β. 
Μπιανκόνι 4 Σελετοπούλου
Λογοθέτη Κοντογιάννη  1
Σταματοπούλου Κοτσιώνη
Πέττα Κοκκινάκη
Νίνου Μαστρόκαλου
Προπονητής: Χάρης Παυλίδης Προπονήτρια: Αλεξία Καμμένου

 

Αλυτάρχες: Λευτέρης Γιαννέλης, Βασίλης Λαγός

Διαιτητές: Σταυρίδης, Μπιράκης

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ