ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ/ ΠΛΕΪ ΟΦ

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, 7-10 τον ΝΟ Βουλιαγμένης (6-6 η κανονική διάρκεια, 4-1 στα πέναλτι)

  24.05.2014 22:07       940

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις, το οποίο κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ολυμπιακός στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 Γυναικών. (6-6 η κανονική διάρκεια, 4-1 υπέρ των ερυθρολεύκων στα πέναλτι).

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τις σκληρές μονομαχίες, παρά το γεγονός πως το σκορ κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με όπλο την καλή του άμυνα περιόρισε τα ατού της Βουλιαγμένης. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης προσπάθησε κυρίως με τη Γερόλυμου που πέτυχε καθοριστικά τέρματα στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Στη διαδικασία των πέναλτι, η ομάδα του Ολυμπιακού ήταν περισσότερο συγκεντρωμένη και με πρωταγωνίστρια την διεθνή τερματοφύλακα Χρυσή Διαμαντοπούλου, η οποία  απέκρουσε 2 πέναλτι,  χάρισε στην ομάδα της το δεύτερο τίτλο της σεζόν.

Παρολ'αυτά, ο αγώνας σημαδεύτηκε για τη διακοπή του στο 4ο οχτάλεπτο για τα υβριστικά συνθήματα μερίδας φιλάθλων. Το δυσάρεστο γεγονός συμβαίνει για δεύτερη φορά στους τελικούς και ύστερα από συστάσεις ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι στον πάγκο του ΝΟ Βουλιαγμένης κάθησε η Κική Λιόση με βοηθό προπονητή τον Τεο Λοράντο, λόγω τιμωρίας του Κώστα Δήμου ο οποίος είχε αποβληθεί στον χθεσινό 4ο τελικό με κόκκινη κάρτα.


Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:


6-7 Η Μπούικα ευστοχεί
6-7 Η Διαμαντοπούλου αποκρούει το πέναλτι της Γερόλυμου
6-8 με την Αβραμίδου
6-8 Αποκρούει και δεύτερο πέναλτι η Διαμαντοπούλου, της Τσουκαλά
6-9 Η αρχηγός Φιλιώ Μανωλιουδάκη κερδίζει την Κούβδου
7-9 Ευστοχεί η Ρουμπέση
7-10 Πλευρίτου Ελευθερία
7-10 Δοκάρι για τη Ξενάκη


Αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης εμφανίστηκε περιχαρής για τον τίτλο και υποστήριξε πως το επίπεδο του γυναικείου πόλο στη χώρα μας ανέβηκε επίπεδο με το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για τη συνολική εικόνα που παρουσίασαν σε όλη τη σειρά των τελικών. Πραγματικά ανεβάζουν επίπεδο στο άθλημα μας. Είναι αδιανόητο αυτό που καταφέραμε φέτος και είμαι ευγνώμων στα κορίτσια μου για τις στιγμές που μου χάρισαν».

Απ΄την άλλη πλευρά ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Δήμου φανερά απογοητευμένος απ΄το αποτέλεσμα, μοίρασε συγχαρητήρια στα κορίτσια των δύο ομάδων ενώ άφησε υπονοούμενα για τη διαιτησία εξαιτίας της απουσίας του απ΄τον πάγκο της ομάδας του. «Κατ'αρχήν συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού για το Πρωτάθλημα. Είναι ένας τίτλος που επιθυμούσαμε και εμείς διακαώς. Παρά το γεγονός πως είμασταν καλοί καθ'όλη τη διάρκεια της σειράς δεν τελειώσαμε τη χρονιά με τον ιδανικότερο τρόπο. Πιστεύω πως ο σημερινός αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες αν και θα μπορούσαμε να πάρουμε το τρόπαιο από χθες. Αγκαλιάσαμε τον τίτλο στο προηγούμενο παιχνίδι αλλά κάποιοι μας το στέρησαν όπως και τη δική μου παρουσία στους πάγκους στον σημερινό τελικό. Εγώ σέβομαι και τηρώ τους θεσμούς αλλά πρώτη φορά στη καριέρα μου συναντώ τέτοιο φαινόμενο. Ήμουν στη κερκίδα και αισθανόμουν σαν κακοποιό στοιχείο. Ωστόσο θέλω να συγχαρώ τις παίκτριες μου για τη σκληρή δουλειά τους και να τις ευχαριστήσω για τον επαγγελματισμό που έδειξαν όλη τη χρονιά».

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 7-10 (6-6 στη κανονική διάρκεια 1-4 στα πέναλτι)

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ : 1-2, 1-2, 3-1, 1-1

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κούβδου, Τσουκαλά , Χυδηριώτη 1, Ντάσιου, Πρωτοπαπά, Ξενάκη, Ασημάκη , Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 2, Βασιλική Διαμαντοπούλου 2, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη 1, Ζοφώλη, Ιφ. Μαυρωτά, Βαρελίδη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Χρυσή Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 1, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Καλογεράκου, Μαργαρίτα Πλευρίτου 3, Βάσω Πλευρίτου, Μπούικα 2, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου, Γκούζουλα, Αγγελική Βασιλακοπούλου

Διαιτητές: Μοίραλης, Σταυρίδης

Αλυτάρχης: Νίκος Λούτας

Γραφείο τύπου ΚΟΕ: Nίκος Χαραλαμπόπουλος