ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΕΝ / ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, νικητές στα 10 χλμ. οι -δικοί του- Νέγρης και Λεμπλ (ρεπορτάζ, photos, αποτελέσματα)

  13.09.2020 13:07       2926

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και στην Ανοιχτή Θάλασσα, καθώς αναδείχθηκε τροπαιούχος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ κατηγορίας που ολοκληρώθηκε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία στο Παράλιο Άστρος της Κυνουρίας, την Κυριακή (13/9) το μεσημέρι, με τη συνδιοργάνωση της ΚΟΕ, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και τους ΚΟΑΤ (και με τα εδικά υγειονομικά πρωτόκολλα).

Οι ερυθρόλευκοι πρώτευσαν στη Γενική βαθμολογία με 157 βαθμούς, ενώ πήραν και τις επιμέρους βαθμολογίες των Ανδρών με 81 β. και των Γυναικών με 76 β.

Τη δεύτερη θέση στη Γενική πήρε το "ανεβασμένο" Παλαιό Φάληρο με 67 β., ενώ αναδείχθηκε δεύτερο και στις βαθμολογίες των Ανδρών (38 β.) και των Γυναικών (29 β.).

Στη Γενική βαθμολογία τρίτος ήταν ο Άρης Θεσσαλονίκης με 47 β., όπως και σε αυτήν των Ανδρών με 22 β. Στις Γυναίκες τρίτη αναδείχθηκε η ΑΕ Χαϊδαρίου με 27 β.

Μεγάλος νικητής στο σημαντικότερο αγώνισμα της δεύτερης και τελευταίας ημέρας, στα 10 χλμ. των Ανδρών ήταν ο Δημήτρης Νέγρης του Ολυμπιακού, που πήρε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 1ώρ.58.24. Δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο για Γιώργο Σκοτάδη του Ολυμπιακού με 1ώρ.59.19 και χάλκινο για τον Παύλο Ρομανό του ΝΟ Καλαμακίου με 1ώρ.59.44.

Δεύτερη μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα για την Ηλέκτρα Λεμπλ του Ολυμπιακού, που πρώτευσε και έβαλε στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο στα 10 χλμ. Γυναικών με 2ώρ.06.07 (παρότι έκανε 10άρι για πρώτη φορά). Ο Ολυμπιακός εδώ πήρε και τα τρία μετάλλια, καθώς δεύτερη αναδείχθηκε η Στυλιανή Απλαντή με 1ώρ.09.30 και τρίτη η Όλγα Ντάλλα με 2ώρ.16.44.

Οι πρώτοι (χρυσοί) νικητές στα υπόλοιπα αγωνίσματα της ημέρας ήταν: 10 χλμ. Νέων Ανδρών Δημήτρης Μάρκος (ΝΟ Καλαμακίου) 1ώρ.58.17, 10 χλμ. Νέων Γυναικών Νεφέλη Γιαννοπούλου (ΑΕ Χαϊδαρίου) 2ώρ.05.25, 7,5 χλμ. Εφήβων Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης (Άρης Θεσσαλονίκης) 1ώρ.24.46, 7,5 χλμ. Νεανίδων Συλιανή Χριστοδούλου (Ποσειδών Ιωαννίνων) 1ώρ.38.29.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι αναλυτικές βαθμολογίες της δεύτερης ημέρας μπορείτε να τα δείτε στα αρχεία στο πάνω μέρος του κειμένου και κάτω από τις φωτογραφίες και τον τίτλο.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Νίκος Γέμελος (προπονητής Ολυμπιακού και ομοσπονδιακός τεχνικός: "Άλλο ένα πρωτάθλημα όπου ο Ολυμπιακός έχει παράδοση, το κατακτά δίκαια με πρωτιές σε γενική βαθμολογία, άνδρες και γυναίκες. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής της περιοχή που συνέβαλαν στο να διοργανωθούν άψογα οι αγώνες. Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός εξακολουθεί να μεγαλουργεί, όπως και η ΠΑΕ. Η ΚΟΕ διάλεξε το ιδανικότερο μέρος γι αυτή τη διοργάνωση και τους έφερε σε περας με επιτυχία και ασφάλεια. 

Δημήτρης Νέγρης: "Οι αγώνες τήταν άψογοι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα μου, αλλά και με την δική μου επίδοση, αναλόγως των συνθηκών. Έκανα μια έξυπνη κούρσα έλειπε και ο Κυνηγάκης και δεν είχα τον ανάλογο ανταγωνισμό, αλλά πήγα καλά. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά  με στόχο τους Ολυμπιακούς αγώνες".

Ηλέκτρα Λεμπλ: "Πολύ μεγάλη χαρά που συνέβαλα με δυο χρυσές νίκες για την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό, χαίρομαι που είμαι σε καλή αγωνσιτική κατάσταση, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες. Ήταν το πρώτο μου 10άρι, αλλά τα πήγα πολύ καλά, το περίμενα πιο δύσκολο".

Γιώργος Καμπύλης (Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας): "Ελπίζω να έμειναν όλοι ικανοποιημένοι. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία και ελπιζουμε ότι θα κάνουμε μαζί και άλλες ανάλογες διοργανώσεις στο μέλλον".

Δημήτρης Σαρακατσάνης (Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ): ¨Το αποτέλεσμα ήταν πάνω από την προσδοκίες μας. Κάναμε τρεις διαφορετικούς σχεδιασμούς, αλλά το πετύχαμε. Οι άνθρωποι της τοπικής κοινωνιας ανταποκρίθηκαν τέλεια, πρότι το έκαναν για πρώτη φορά. Κουραστήκαμε, αλλά τα καταφέραμε άψογα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν πάρεις ρίσκο δεν πετυχαίνεις. Κι εμείς το πετύχαμε με το παραπάνω και προχωράμε".

Γιώργος Παπαδόπουλος (Έφορος κολύμβησης και ειδικός γραμματέας του Ολυμπιακού και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ): "Η παράδοση συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή. Νομίζω το άξιζε, αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές των σωματείων που μετείχαν συνέβαλαν με τις επιδόσεις τους στην επιτυχία της διοργάνωσης. Συγχαρητήρια και στην Ομοσπονδία, αλλά και στην τοπική αρχή, διότι είχαμε άψογους αγώνες σε ένα ιδανικό μέρος".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής