ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ / ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β’

Πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο Κατηγοριών η Νίκη Βόλου

  22.07.2019 20:50       1610

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β’ ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (22/7) στο Βόλο, με τη Νίκη Βόλου να κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή των Κατηγοριών Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ και Β’.

Η ομάδα του Βόλου κατέλαβε την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία με 1.150 βαθμούς, ενώ ακολούθησε ο Ωκεανός (2ος) με 1.099 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ (3ος) με 952,5 βαθμούς.

Στη βαθμολογία των αγοριών, πρώτη ήρθε η Νίκη Βόλου με 621 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση με 559 και τον ΚΟ Δράμας στην 3η με 487 βαθμούς. Στα κορίτσια, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρέθηκε ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, συγκεντρώνοντας 638 βαθμούς, με την πρώτη τριάδα να συμπληρώνει ο Ωκεανός (2η θέση) με 628 και τα Αστέρια Θεσσαλονίκης (3η θέση) με 570 βαθμούς.

Στην τελευταία μέρα των αγώνων στο Βόλο, ο Γεώργιος Κατσαμπούλας από τον ΑΣΚ Αλμπατρός Άνω Λιοσίων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ ύπτιο, με επίδοση 2:19.46, ενώ στα 100μ πεταλούδα, στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Παναγιώτης Βουβουδάκης της ΑΕ Χαϊδαρίου με 1:01.86.

Στα 400μ ελεύθερο, ο Ιωάννης Σκαρής του ΟΘΑ Καβάλας τερμάτισε πρώτος με 4:15.75, ενώ στα κορίτσια, η Γεωργία Μακρή του ΓΣ Περιστερίου ήταν η ταχύτερη (1η) με χρόνο 4:32.76.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων, ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας, ανέφερε: «Το πρωτάθλημα των κατηγοριών ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με τους αθλητές να πραγματοποιούν εξαιρετικές επιδόσεις. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και είναι άξιο αναφοράς η άνοδος των ομάδων της περιφέρειας, που δείχνουν ότι η κολύμβηση έχει μέλλον. Θα πρέπει, ωστόσο, να δώσουν αρκετή προσοχή στα παιδιά και να συμβάλλουν στην εξέλιξη του αθλήματος. Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στη Νίκη Βόλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και σε όλες τις ομάδες και τους αθλητές που έλαβαν μέρος. Επίσης, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές που βρίσκονται στη Νότια Κορέα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, όπου διακρίνονται με τις εμφανίσεις τους, καθώς και στα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, όπου από την πρώτη ημέρα ξεχώρισαν, με τον Αλέξανδρο Κάχρη έχει μία καταπληκτική παρουσία, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και το Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους τους αθλητές και καλό καλοκαίρι».

Με τη σειρά του, ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Αδαμόπουλος, δήλωσε: «Η Νίκη Βόλου κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα των κατηγοριών και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Τόσο εγώ, όσο και ο Αχιλλέας Βλιώρας δουλέψαμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα, αλλά μεγάλο ρόλο στην επιτυχία αυτή έπαιξε ο Μάρκος Μανταλούφας και ο Στάθης Μέμος. Είναι δύσκολο να κατακτήσεις την κορυφή, αλλά πιο δύσκολο να τη διατηρήσεις. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, καθώς τα έδωσαν όλα, κάνοντας εμάς και τους γονείς τους υπερήφανους, προσφέροντας στην οικογένεια της Νίκης Βόλου μοναδικές στιγμές».

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.