ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης και απευθείας πρόκριση στο Ρίο η Ουγγαρία, 9-7 την Ολλανδία

  22.01.2016 23:32       614

ΦΩΤΟ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στέφθηκε η Ουγγαρία (waterpoloworld.com)

BΕΛΙΓΡΑΔΙ, αποστολή Γιάννης Κορακής (Γραφείο Τύπου ΚΟΕ)

Σ΄ έναν συγκλονιστικό τελικό, ανάμεσα σε δύο ισάξιες ομάδες, η Ουγγαρία επικράτησε της Ολλανδίας με 9-7 και στέφθηκε πρωταθλήτρια στο 33ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και παίρνοντας την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Η Ολλανδία, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην κορυφαία διοργάνωση μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στην πόλη Γκούντα, το διάστημα 21-28 Μαρτίου (εκεί όπου ήδη έχουν προκριθεί οι Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Ρωσία).

Οι δύο ομάδες απέδειξαν μέσα στο νερό γιατί θεωρούνται από τις κορυφαίες στον κόσμο, σε ένα παιχνίδι που κράτησε από την αρχή έως το τέλος του αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων της υδατοσφαίρισης που βρέθηκαν στην «Kombank Arena». Με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια συνεχώς, με σκληρές μάχες κάτω από το νερό και με εντυπωσιακά γκολ εκατέρωθεν, η Ολλανδία προηγήθηκε της Ουγγαρίας 5-4 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, οι τυπικά φιλοξενούμενες Μαγυάρες, πιο συγκεντρωμένες στην τελική προσπάθεια και χάρη στα δύο γκολ της Ιντίλκo Τοθ από την περιφέρεια στην τελευταία περίοδο (και με το σκορ στο 7-7) πανηγύρισαν τη νίκη με 9-7, κατακτώντας το τρίτο τους χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση (δωδέκατο συνολικά σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 7-9

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-1, 2-3, 0-2

 Οι Σκόρερ:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Α. Χάβενγκα): Γκενί 3, Σμιτ 2, Βαν ντερ Σλουτ 1, Μέγκενς 1

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Α. Μπίρο): Μπούικα 2, Κιστελέκι 2, Τοθ 2, Άνταλ 1, Τάκατς 1, Ίλες 1

«Χάλκινη» η Ιταλία

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση κατέκτησε η Εθνική ομάδα της Ιταλίας, επικρατώντας της Ισπανίας, με 10-9.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 9-10

Οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-4, 2-2