ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό, 9-7 από την Μπαρτσελονέτα

  10.01.2023 20:07       452

Την πρώτη του ήττα στη φάση των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν στην έδρα τους (στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά) με 9-7 από ισπανική την Μπαρτσελονέτα στο ντέρμπι κορυφής της 5ης αγωνιστικής του Α' ομίλου.

Το ματς είχε όλα τα χαρσκτηριστικά του ντέρμπι (πάθος, ένταση, σκληρές μονομαχίες, με τον Μουρίκη να βγαίνει ματωμένος) σε όλη του τη διάρκεια και κρίθηκε στην τελευταία περίοδο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ - γκολ, με τους δυο τερματοφύλακες Μπίγιατς και Αγκίρε πρωταγωνιστές και καμία δεν κατάφερνε να ξεφύγει. Οι Ισπανοί , όμως, με δύο γκολ του Περόνε και ένα του Μάτκοβιτς κατάφεραν να ξεφύγουν και με τρία γκολ στην τέταρτη περίοδο, πριν ο Γκίλας διαμορφώσει το τελικό 9-7.

Έτσι η ισπανική ομάδα έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία του Ομίλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ 7-9

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 1-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίγκορ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Φιλίποβιτς, Κολόμβος, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα 1, Μάτκοβιτς, Μουνιαρίθ 2, Ντε Τόρο, Λαρούμπε 1, Παβιγιάρντ, Πάουλ, Ταχούλι 2, Περόνε 3, Μπιελ, Μπούστος, Πόρτερ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής