ΤΕΧΝΙΚΗ / Γιάννης Καλαϊτζογλίδης

«Πρώτη μας προτεραιότητα το Παγκόσμιο Νέων/Νεανίδων στα Χανιά»

  10.10.2013 13:46       1018

Για την πετυχημένη περσινή σεζόν για την ελληνική τεχνική κολύμβηση, αλλά και για τη νέα αγωνιστική περίοδο και τους στόχους της μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ο Γιάννης Καλαϊτζογλίδης. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων/Νεανίδων στο κολυμβητήριο των Χανίων. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Την περσινή σεζόν σίγουρα θα την θυμόμαστε, γιατί ήταν πολύ πετυχημένη για το άθλημά μας. Κατακτήσαμε 4 μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και άλλα 4 στο Πανευρωπαϊκό Νέων/Νεανίδων της Πολωνίας.

Από εκεί και πέρα, κοιτάμε την επόμενη ημέρα. Αποτελεί σημείο αναφοράς ότι είμαστε διοργανωτές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων/Νεανίδων στην πόλη των Χανίων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2014.

Έπειτα, στόχος μας είναι να στηρίξουμε όσο μπορούμε τα νέα σωματεία που δηλώνουν ενδιαφέρον να εντάξουν το άθλημά μας στα αγωνιστικά τους τμήματα, ενώ επίσης, θέλουμε να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία των αγωνισμάτων και στην Περιφέρεια, όπου θα πραγματοποιήσουμε επισκέψεις».

Όσον αφορά για το πότε θα ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος, ο Ομοσπονδιακός προπονητής απάντησε: «Δεν έχουμε φτιάξει ακόμα το καλεντάρι για την φετινή σεζόν. Ουσιαστικά περιμένουμε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Ρώμη στις 17 Οκτωβρίου για να κάνουμε τα πλάνα μας.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση στη Ρώμη, η Επιτροπή της Τεχνικής Κολύμβησης θα προτείνει κάποιες αλλαγές στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, οι οποίες είναι:

-       Να καταργηθούν τα 20 χιλιόμετρα και οι μεγάλες αποστάσεις να μετονομαστούν σε «open water».

-       Τα 4Χ3 χιλιόμετρα σκυταλοδρομία να γίνουν 4Χ2 χιλιόμετρα

-       Τα 6 χιλιόμετρα ανοχτής θάλασσας να γίνουν 4

-       Οι αγωνιστικές ημέρες μίας διοργάνωσης να γίνουν 4 αντί για 3 σύν μία επιπλέον για το open water.

-       Να αφαιρεθούν τα 800μ υποβρύχια.

Ο σκοπός που θα γίνουν όλες αυτές οι προτάσεις είναι η καλύτερη προβολή του αθλήματος.

Τέλος, υπάρχει μία ανησυχία, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε ολόκληρο τον υγρό στίβο στην Ελλάδα, για τα κολυμβητήρια, τα οποία κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πραγματικά δεν θα ξέρουμε που να κάνουμε προπονήσεις. Ευελπιστούμε ότι η Πολιτεία θα κάνει το χρέος της και θα μας βοηθήσει, γιατί η τεχνική κολύμβηση αποκτά σιγά σιγά παράδοση στη χώρα μας. Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να πατήσουμε μόνοι μας στα πόδια μας ενόψει μιας δύσκολης ακόμη σεζόν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
Νίκος Χαραλαμπόπουλος