ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ/ ΑΛΜΑΤΙ

Πρώτη νίκη για την Εθνική μας, 25-8 την Κίνα

  06.09.2015 16:20       1666

ΦΩΤΟ: Ο Άγγελος Φώσκολος (Νο 4) πέτυχε 6 γκολ κόντρα στους Κινέζους (από το site της FINA)

Μετά την ήττα στην προχθεσινή πρεμιέρα από την Ουγγαρία και το χθεσινό της ρεπό στον Β' Όμιλο, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών πέτυχε σήμερα την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στο Αλμάτι του Καζακστάν.

Το ανιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε εύκολα με 25-8 της Κίνας, της πιο αδύναμης ίσως ομάδας στον Όμιλο, και ευελπιστεί ότι θα συνεχίσει νικηφόρα τα παιχνίδια της -καθώς βρίσκει τα πατήματά της- προκειμένου να ανεβεί τουλάχιστον στην 2η θέση του Ομίλου της και να έχει έναν αντίπαλο στα μέτρα της στα χιαστί (καθώς φαίνεται ότι την πρωτιά την έχει καπαρώσει η Ουγγαρία).

Οι Έλληνες διεθνείς έκαναν ό,τι ήθελαν στο παιχνίδι κόντρα στους Κινέζους. Παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως θα είναι εύκολο το έργο τους, οι παίκτες του Χατζηθεοδώρου επέδειξαν σοβαρότητα, είχαν όρεξη και πάθος.

Ήταν εύστοχοι με όλους τους τρόπους στην επίθεση (στον π.π. 6/8 και 3/3 πέναλτι) και πολύ καλοί στην άμυνα (3/11 στον λιγότερο). Πήραν από την αρχή του αγώνα μεγάλοπροβάδισμα και σταδιακά το αύξαναν μέχρι το φινάλε και κυρίως στα δύο τελευταία οκτάλεπτα.

Κορυφαίοι σκόρερ για την Εθνική μας ήταν οι Κοπελιάδης και Φώσκολος που πέτυχαν από 6 γκολ, ενώ ακολούθησε ο Αργυρόπουλος με 5.

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΙΝΑ 25-8

Οκτάλεπτα: 6-3, 5-3, 7-1, 7-1.

Σκόρερ:

ΕΛΛΑΔΑ: Κοπελιάδης 6, Φώσκολος 6, Αργυρόπουλος 5, Νικολαϊδης 3, Καλογεράκος 2, Καπετανάκης 1, Παπούκας 1, Αθυμαρίτης 1.

ΚΙΝΑ: Ζ. Τσεν 3, Γκάο 2, Ρ. Τσεν 2, Ξίε 1.

Διαιτητές: Τεϊξίδο (Ισπανία), Σπίγκελ (Γερμανία).

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αύριο Δευτέρα (7/9) στις 9.40 το πρωί (ώρα Ελλάδας) την Ιαπωνία, στον τρίτο της αγώνα στη διοργάνωση.

Γρφαείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής