ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Πρώτη νίκη για τους Ολλανδούς, 12-7 την Τουρκία

  21.01.2012 19:10       980

Αϊντχόφεν: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ Φώντας Χήτας

Την πρώτη τους νίκη στο 30ό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, που διεξάγεται στο «σπίτι» τους, πέτυχαν οι Ολλανδοί.

Νίκησαν 12-7 (3-2, 6-3, 2-2, 1-0) την Τουρκία. Αλλά βέβαια δεν αποφεύγουν την 5η θέση στον Όμιλο μας που οδηγεί στους αγώνες κατάταξης για θέσεις 7-12.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Γκέριτσε 4, Λίντχουτ 2, Ντε Μπρούιν, Γκίελεν, Γκότεμακερ, Φράουνφελντερ, Σπίκερ, Λούκας Μ.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Χαντάλ 3, Οκμάν 2, Μπιγίκ, Τσαγκατάι

Ολλανδικές επινοήσεις…

Οι υπηρεσίες Τύπου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο Αϊντχόφεν, δεν είναι και οι ιδανικότερες, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι διοργανωτές δεν αξιοποίησαν τους λειτουργικούς χώρους εντός του «Πίτερ φαν ντε Χούγκεμπαντ» και έστειλαν το Κέντρο Τύπου στο … ύπαιθρο και τα κοντέινερ.

Αλλά εκτός αυτού και η πληροφόρηση τους, δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το ενδιαφέρον πέρα από τα τυπικά.

Φροντίζουν πάντως, οι Ολλανδοί, να διαφημίζουν το άθλημα της υδατοσφαίρισης στη χώρα τους, με όχημα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ανάμεσα στα άλλα και μια ψηφοφορία σε site ολλανδικό για τον καλύτερο λέει, Ευρωπαίο πολίστα, όπου στη σχετική λίστα των αποτελεσμάτων εμφανίζεται ο δικός τους Λαρς Γκοτεμάκερ στην τρίτη θέση με 26,51% κατά τι μικρότερο του 30,12% που έχει ο Μαγυάρος Τάμας Κάσας που είναι πρώτος και 28,92% που έχει ο Σέρβος Φιλίπ Φιλίποβιτς…