ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ

Πρώτη στη γενική βαθμολογία και στο Highlight η Εθνική

  10.05.2015 22:30       2519

Σπουδαία διάκριση για την Εθνική μας ομάδα Συγχρονισμένης κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο που ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή στην Ολλανδία. Η Ελλάδα πήρε την 1η θέση στη γενική βαθμολογία της διοργάνωσης, καθώς μετείχε σε όλα τα αγωνίσματα και κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, σήμερα στο Highlight, ένα χάλκινο στο Κόμπο προχθές και δύο 6ες θέσεις στους τελικούς του ελεύθερου Ομαδικού και του ελεύθερου Ντουέτο (και 5η θέση στο τεχνικό Ντουέτο και 6η στο τεχνικό Ομαδικό).

Στο αγώνισμα του Highlight, στη σημερινή τρίτη και τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου μετείχαν δύο ομάδες, η Ελλάδα και η Λευκορωσία και φυσικά η Εθνική μας πρώτευσε και τα κορίτσια μας, που βαθμολογήθηκαν με 85,1333 (έναντι 83,8667 των Λευκορωσίδων), φόρεσαν στο στήθος τα χρυσά μετάλλια.

Η Ελλάδα πρώτευσε στη γενική βαθμολογία με 500,0304 βαθμούς. Δεύτερη κατετάγη η Λευκορωσία, 3η η Ουκρανία, 4η η Ιταλία, 5η η Ελβετία, 6η η Ρωσία, 7η η Τουρκία.

Την ομάδα του Highlight αποτελούσαν οι: Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Κουτίδη, Μαρία – Έλλη Αλζιγκούζη – Κομινέα, Αθανασία Τσόλα, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Σοφία Μαλκογεώργου, Άννα – Μαρία Ταξοπούλου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη.

Να θυμίσουμε ότι στην αποστολή μετείχε ακόμα και η Αναστασία Ταξοπούλου, ενώ την ομάδα συνόδευαν η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέσκα, η τεχνική σύμβουλος του αθλήματος στην ΚΟΕ και διεθνής κριτής Ελένη Κουγιά, ο συνεργάτης προπονητής Κυριάκος Τάσιος και ο αρχηγός αποστολής Δημήτρης Φαραντούρης.

6η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΝΤΟΥΕΤΟ

Νωρίτερα, το μεσημέρι, η Ελλάδα με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό του ελεύθερου Ντουέτο με 85,9667 βαθμούς.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία με τις Ιστσένκο και Ρομάσινα με  96,7000 β., το ασημένιο η Ουκρανία με τις Βολόσινα και Ανανάσοβα με 93,4667 β. και το χάλκινο η Ισπανία με τις Καρμπονέλ και Κλάμπουργκ με 92,6000 β. Στην 4η θέση οι Ιταλίδες Τσερούτι και Φέρρο με 90,4000 β. και στην 5η οι Γαλλίδες Ογκέ και Κρετιέν με 86,8000 β.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής