ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Πρώτη θέση για ΑΝΟΜ στο Κόμπο, χρυσό μετάλλιο για την Τσόλα στο Σόλο

  19.03.2016 21:53       3342

Την πρώτη θέση στον τελικό του Κόμπο με 79.966 βαθμούς, κατέκτησε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, που διεξάγεται  στο Δημοτικό κολυμβητήριο Χαλανδρίου, με τη συμμετοχή 80 αθλητριών από 14 Σωματεία.

Στον άλλο σημερινό τελικό η Αθανασία Τσόλα του Πανσερραϊκού κατέκτησε το χρυσό μετάλιο στο Σόλο με 83.800 βαθμούς. 

Οι εμφανίσεις των αθλητριών ήταν αρκετά ικανοποιητικές και το επίπεδο υψηλό, όπως δήλωσε και η ομοσπονδιακή τεχνικός, Μαρία Θηβαίου.

Οι νικήτριες ομάδες στον Τελικό Κόμπο:

  1. ΑΝΟ Μεταμόρφωσης (Άννα – Μαρία Ταξοπούλου, Αναστασία Ταξοπούλου, Θάλεια Παπαδοπούλου, Τζωρτζίνα Βασιλοπούλου, Ηλιάννα Καμπούτζη, Όλγα Παπασαράντη, Αλεξάνδρα Κουτσούλα, Τζωρτζίνα Μπαρλαμπά, Ελένη Κόντη, Κατερίνα Μανάρα, αναπλ. Αλεξάνδρα Κουτρομάνου και Εβίνα Χριστογιαννοπούλου) - 79.9667 β.
  2. ΝΟ Βουλιαγμένης - 75.4667 β.
  3. ΝΟ Χανίων - 75.2333 β.

Οι νικήτριες αθλήτριες στο Τελικό Σόλο:

  1. Αθανασία Τσόλα (Πανσερραϊκος) – 82,7147 β.
  2. Άννα - Μαρία Ταξοπούλου (ΑΝΟ Μεταμόρφωσης)- 80,1902 β.
  3. Σοφία - Ευαγγελία Μαλκογεώργου (ΝΟ Βουλιαγμένης)- 78,8891 β.

Η Μαρία Θηβαίου, ομοσπονδιακή προπονήτρια, αλλά και τεχνική σύμβουλος του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, σε δηλώσεις της υπογράμμισε:

«Το μόνο που με στενοχωρεί ιδιαίτερα είναι η μικρή συμμετοχή στο αγώνισμα του Kόμπο. Οι Νεάνιδες είναι μια κατηγορία πριν τις Γυναίκες και πολλά από αυτά τα παιδιά στελεχώνουν και την ομάδα των Γυναικών. Όσο μεγαλώνουν οι αθλήτριες, φθίνει και η ποσότητα εκείνων που ασχολούνται με το άθλημα της συγχρονισμένης και αυτό είναι κάτι πολύ ανησυχητικό. Ελπίζω να δοθούν τα κίνητρα ώστε οι περισσότεροι σύλλογοι να κρατήσουν τα παιδιά. Το επίπεδο των αγώνων, πάντως, είναι υψηλό, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τις πισίνες. Οι αθλήτριές μας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό είναι ελπιδοφόρο γιατί αργότερα θα είναι αυτές που θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες.  Για την ομάδα μας, τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, είμαι πολύ ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα και την όλη προσπάθεια που καταβάλλεται σε βάθος και χαίρομαι που βλέπω συνεχή βελτίωση».

Από τη μεριά της, η Αθανασία Τσόλα, νικήτρια στο Σόλο, ανέφερε:

«Ήταν η τελευταία μου χρονιά στην κατηγορία και τα έδωσα όλα. Ήθελα πολύ αυτή τη νίκη και είμαι πολύ χαρούμενη που την πέτυχα. Επόμενος στόχος είναι οι αγώνες σε δύο εβδομάδες στην ΟΠΕΝ και μετά οι αγώνες με την Εθνική ομάδα των Γυναικών της οποίας είμαι μέλος. Το επίπεδο των αγώνων θεωρώ πως ήταν υψηλό και αυτό με κάνει ακόμη πιο χαρούμενη για τη νίκη μου».

Οι αγώνες ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή, με τον τελικό του Ντουέτου (στις 10.00), τον τελικό του Ομαδικού (στις 12.00) και την ημερίδα για το 5ο και 7ο Αστέρι.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ