ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ / ΚΑΒΑΛΑ

Εντυπωσιακή εμφάνιση οι κολυμβητές μας (52 Μετάλλια) και 1η θέση η Εθνική μας

  12.05.2019 22:09       1412

Την πρώτη θέση στη βαθμολογία κατέλαβε η Εθνική μας ομάδα στους Βαλκανικούς Αγώνες Κολύμβησης Εφήβων - Νεανίδων στην Καβάλα, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (12/5), αφήνοντας στη 2η την Τουρκία με 350 και στην 3η τη Βουλγαρία με 183.

Στους έφηβους, η Ελλάδα συγκέντρωσε 260 βαθμούς, ενώ στις νεάνιδες 256 βαθμούς.Την τελευταία ημέρα των αγώνων, η Γεωργία Δαμασιώτη στα 200μ πεταλούδα πέτυχε Βαλκανικό ρεκόρ με 2:15.02, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Συνολικά η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε 52 Μετάλλια (25 Χρυσά, 13 Αργυρά, 14 Χάλκινα), μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση των κολυμβητών / τριών μας.

Μετά το τέλος των αγώνων, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Κραουνάκης, ανέφερε: «Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με απολυτη επιτυχία, κατακτώντας την πρώτη θέση και στις τρεις βαθμολογίες, ευκολότερα από ότι περιμέναμε. Οι επιδόσεις των αθλητών μας ήταν αρκετά ενθαρρυντικές και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια και πιστεύω ότι θα πετύχουν τους στόχους τους οι αθλητές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και τους προπονητές τους, καθώς και ήσουν συνέβαλαν για να κυλήσουν οι αγώνες ομαλά. Θα ήθελα η πολιτεία να μας βοηθήσει με ένα προπονητικό κέντρο, ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε με τα νέα παιδιά για καλύτερα αποτελέσματα».

Συνδιοργανωτής των αγώνων ήταν ο Δήμος Καβάλας.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.