ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ Α', Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Πρώτη θέση για τον σύλλογο ΑΡΓΩ

  27.05.2012 15:19       1151

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων Α’-Β’ Κατηγορίας που διεξήχθη στο κλειστό καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά. Οι σημερινοί αγώνες περιελάμβαναν το τα αγωνίσματα των 3μ. Τραμπολίνο Β’ Κατηγορίας και 3μ. Τραμπολίνο Συγχρονισμένων καταδύσεων.

Στο πρώτο αγώνισμα το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Μόλβαλης του Παναθηναϊκού συγκεντρώνοντας 257.35 βαθμούς. Στις δύο επόμενες θέσεις ακολούθησαν ο Νίκος Μόλβαλης από τον ίδιο σύλλογο με 240.45 βαθμούς και ο Ευστάθιος Μπαρμπόπουλος του σωματείου ΑΡΓΩ με 198.90 βαθμούς.

Όσον αφορά τα κορίτσια, στο ίδιο αγώνισμα την πρώτη θέση κατέλαβε η Βασιλική Ρέκα της ΑΡΓΩ με 302.75 βαθμούς, την δεύτερη θέση η Ελβίρα Χασάνδρα επίσης από την ΑΡΓΩ με 217.75 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Θεοφανώ Φαρμάκη του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης με 195.60 βαθμούς.

Στο αγώνισμα των 3μ. Τραμπολίνο Συγχρονισμένων καταδύσεων αγωνίστηκε μόνο ένα ζευγάρι, με στόχο την κατάκτηση του προβλεπόμενου ορίου για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πρόκειται να διεξαχθεί 11-16 Ιουλίου στο Γκρατς της Αυστρίας. Συγκεκριμένα, οι Θεόδωρος Κυριακίδης από τον ΑΝΟΑ και ο Ευγένιος Τσομπάνογλου από την ΑΡΓΩ κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο, συγκεντρώνοντας 279.85 βαθμούς.

Η τελική βαθμολογία των σωματείων που συμμετείχαν στους αγώνες διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΡΓΩ: 78 β.

2. Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Θες/νίκης (ΟΦΘ): 38 β.

3. Παναθηναϊκός Α.Ο.: 33 β.

4. Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Αργυρούπολης  (ΑΝΟΑ) και Ναυτικός Όμιλος Βόλου και Αργοναύτες (ΝΟΒΑ): 16 β.

5. Ακαδημία Πολιτισμού και Άθλησης Φυρίγου: 13 β.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής καταδύσεων Πέτρος Φυρίγος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους αγώνες λέγοντας: «Πολύ καλύτεροι οι σημερινοί αγώνες με καλύτερες επιδόσεις. Είχαμε τέσσερις ακόμα προκρίσεις και έτσι, με συνολικά επτά, πρόκειται να συμμετέχουμε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών στις 11-16 Ιουλίου στο Γκρατς της Αυστρίας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος