ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / Πέτρος Φυρίγος

«Πρωτόγνωρη κατάσταση για τις καταδύσεις»

  14.11.2012 11:31       1121

Η νέα αγωνιστική σεζόν έχει ξεκινήσει, με τους αθλητές και τους προπονητές όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου να έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τις μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των καταδύσεων, Πέτρος Φυρίγος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τις υποχρεώσεις ενόψει της νέας χρονιάς, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα στις μέρες μας:

«Η φετινή χρονιά ξεκινάει με απώτερο στόχο τις δύο μεγάλες διοργανώσεις που αφορούν το άθλημα των καταδύσεων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στην Γερμανία και ένα μήνα αργότερα, τον Ιούλιο, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Βέβαια, η προετοιμασία μας έχει να κάνει με το πόσο μπορούμε να ανταπεξέλθουμε λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, ίσως μπορέσουμε να παρευρεθούμε», δήλωσε αρχικά ο κ. Φυρίγος και συμπλήρωσε:

«Καθημερινά αντιμετωπίζουμε προβλήματα στις προπονήσεις, κυρίως όσον αφορά το θέμα των κολυμβητηρίων. Στον Άγιο Κοσμά δεν πραγματοποιούνται πλέον προπονήσεις, καθώς δεν υπάρχει ούτε ζεστό νερό, αλλά ούτε η απαιτούμενη καθαριότητα. Τα τραμπολίνα και οι βατήρες, οι οποίοι θα έπρεπε κανονικά να αλλάζονται κάθε τέσσερα χρόνια, έχουν να αντικατασταθούν από το 2004. Τα παιδιά εγκαταλείπουν το άθλημα, το ένα μετά το άλλο. Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση, που παρόμοια δεν έχω συναντήσει ξανά στα 32 χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο. Πρόκειται, πλέον, για θέμα επιβίωσης. Δεν υπάρχουν ούτε κίνητρα, ούτε ενδιαφέρον για το άθλημα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος