ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 21ο FINAL-4 Stoiximan.gr ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Πρώτος φετινός τίτλος για τον Ολυμπιακό, η χαρά του τελικού 13 χρόνια μετά για τον Εθνικό

  29.02.2020 16:41       891

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ολυμπιακού στην ελληνική υδατοσφαίριση την τελευταία 20ετία, που τον έφερε και στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, στάθηκε ο Θόδωρος Βλάχος στις δηλώσεις του, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το κίνητρο να συνεχίσει αυτή η πορεία και τα επόμενα χρόνια.

«Είμαστε ψηλά την τελευταία 20ετία και μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα των επιτυχιών μας, όπως συμβαίνει 9 χρόνια τώρα. Παίκτες, διοίκηση και κόσμος του Ολυμπιακού.

Είναι τιμή μου που με την ομάδα, έχουμε κατακτήσει τα πάντα και έφτασα πλέον τα 7 τρόπαια στο Κύπελλο Ελλάδας. Μερίδιο από τα ρεκόρ της ομάδας μου κι εγώ.

Το 7ο αυτό Κύπελλο, αφιερώνεται στα θύματα της Θύρας 7 του Ολυμπιακού», τόνισε ο τεχνικός των Κυπελλούχων Ελλάδας.

Γιόκοβιτς: «Τιμή μου ο τίτλος του MVP»

Ο κορυφαίος πολίστας της φετινής διοργάνωσης, Κροάτης διεθνής Μάρο Γιόκοβιτς, αναφέρθηκε στη συνέχεια που ακολουθεί για την ομάδα του σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και την ανάδειξη του ως MVP.

«Παίξαμε δυο καλά παιχνίδια, αλλά σίγουρα χρειάζεται να βελτιώσουμε κάποια πράγματα ειδικά στην άμυνα. Κάνουμε μια καλή αρχή για τη συνέχεια της σεζόν η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμα. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτό τον τίτλο που κατακτήσαμε σήμερα. Αναφορικά με τον τίτλο του MVP, δεν το περίμενα για να πω την αλήθεια αλλά νιώθω τιμή και προνομιούχος που τον κέρδισα και σίγουρα θα έχει ξεχωριστή θέση στο σπίτι μου».

Δερβίσης: «Ο πρώτος στόχος της χρονιάς»

Ο Γιώργος Δερβίσης, τόνισε ότι ο πρώτος φετινός στόχος ευοδώθηκε για τον Ολυμπιακό.

«Εικοστό πρώτο Κύπελλο και συνεχίζουμε. Ήρθαμε εδώ με στόχο να κατακτήσουμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Το καταφέραμε, είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό και συνεχίζουμε για να κατακτήσουμε και τους επόμενούς μας στόχους.

 Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν εξαιρετικός όπως κάθε φορά που αγωνιζόμαστε στη Χίο και μας υποστήριξε δυναμικά και τις δυο ημέρες».

Γενηδουνιάς: «Σημαντικό κάθε τρόπαιο»

Ο Κώστας Γενηδουνιάς επεσήμανε την σπουδαιότητα της κατάκτησης του τροπαίου.

«Είχαμε δυο εύκολες επικρατήσεις και στον ημιτελικό και στον τελικό. Ένας από τους στόχους της φετινής χρονιάς, επετεύχθη. Σήμερα στον τελικό το σημαντικό δεν ήταν μόνο να κερδίσουμε το Κύπελλο, αλλά να παίξουμε καλά, να εξασφαλίσουμε μια μεγάλη διαφορά και να αποκτήσουμε ρυθμό για τους επόμενους αγώνες. Κάθε τρόπαιο, κάθε Κύπελλο είναι σημαντικό και είμαστε χαρούμενοι όλοι»

Κουντουδιός: «Ερέθισμα για την διοίκηση»

  Από την πλευρά του ο τεχνικός του Εθνικού Φάνης Κουντουδιός, πέρα από την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή της ομάδας του στον φετινό τελικό, 13 χρόνια μετά την τελευταία φορά στην Καλαμάτα (2007), έστειλε το δικό του μήνυμα προς την διοίκηση των κυανόλευκων

«Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε και παίξαμε στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί κληρονομιά για τα παιδιά και ένα κίνητρο να συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση.

Αυτός ο τελικός, για τον Εθνικό, δίνει πιστεύω και ένα επί πλέον ερέθισμα στην διοίκηση του συλλόγου να συνεχίσει την προσπάθεια και να επενδύσει στο μέλλον της», υπογράμμισε.

Καραμπέτσος: «Το χαρήκαμε, μάλλον το τελευταίο μου»

Ο τερματοφύλακας του Εθνικού Φίλιππος Καραμπέτσος, στην 9η συμμετοχή του σε Final-4, δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος τόσο από την δική του απόδοση, όσο και της ομάδας του που βρέθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

«Από την αρχή ξέραμε το φαβορί του τελικού. Θέλαμε να το χαρούμε με τα παιδιά και να παλέψουμε όσο πήγαινε. Από ένα σημείο και μετά βέβαια, η ποιότητα και οι δυνατότητες του Ολυμπιακού, ήταν φανερές, όμως μια συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από 13 χρόνια ολόκληρα σίγουρα αποτελεί μεγάλη χαρά για εμάς. Αυτό κρατάμε.

Είμαι χαρούμενος που βρέθηκα σε άλλη μια τέτοια διοργάνωση που, μάλλον είναι και η τελευταία στην καριέρα μου.

Ευχαριστούμε τον κόσμο και τους ανθρώπους της Χίου για τη φιλοξενία τους, στη φετινή διοργάνωση», σημείωσε ο 43χρονος πλέον πρώην διεθνής τερματοφύλακας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ