ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γιάννης Φράγκος

«Πρώτος στόχος η πρόκριση στο Παγκόσμιο»

  15.07.2014 13:55       609

Με αφορμή το Καμπ προετοιμασίας Νέων Ανδρών που ξεκινά  αύριο στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Γιάννης Φράγκος, ομοσπονδιακός προπονητής και συνεργάτης του Σάκη Κεχαγιά ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Βουδαπέστη με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Φράγκος σημείωσε: «Είναι ένα πρώτο καμπ προετοιμασίας το οποίο θα διαρκέσει τρεις ημέρες στον Αγ. Κοσμά. Στόχος μας είναι να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων που θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα της Γεωργίας τον Αύγουστο. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας θα συμμετέχουμε και στο Βικέλας Καπ, το οποίο και φέτος θα διεξαχθεί στη Σύρο. Κατόπιν από αρχές Αυγούστου θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας για τη μεγάλη διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό Νέων. Εκεί θα προσπαθήσουμε καταρχάς να είμαστε στις πρώτες οχτώ ομάδες, κάτι που θα μας δώσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ερχόμενης χρονιάς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε το χρυσό μετάλλιο που η Εθνική Εφήβων κατέκτησε στην Όστια της Ρώμης, στο πλαίσιο του Μεσογειακού Κυπέλλου, πριν από λίγες εβδομάδες : «Στο Μεσογειακό Κύπελλο πήγαμε για να κάνουμε μια καλή προετοιμασία απέναντι σε ισχυρές ομάδες. Το χρυσό μετάλλιο ήταν μια μεγάλη επιτυχία για μας, δεδομένου ότι οι ομάδες τις οποίες αντιμετωπίσαμε προετοιμάζονταν για το Παγκόσμιο της Κωνσταντινούπολης, αλλά ήταν και μέσα στα μετάλλια του προηγούμενου Ευρωπαϊκού. Είναι πολύ διαφορετικές διοργανώσεις όμως το Μεσογειακό Κύπελλο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και καθεμία πρέπει να αντιμετωπίζεται με βάση τις εκάστοτε συνθήκες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος