ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Ανδρέας Βαζαίος

Πρώτος στόχος το Ευρωπαϊκό, αλλά στο βάθος Λονδίνο …

  19.02.2012 17:19       2008

Ο Ανδρέας Βαζαίος πέτυχε και τρίτο όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων / νεανίδων (4-8 Ιουλίου, Αμβέρσα), στο φινάλε του Χειμερινού πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε στη Λάρισα το απόγευμα.

Ο 18χρονος πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης, ήταν 4ος στον τελικό των 100μ πεταλούδας με επίδοση 54.57, κατά τι καλύτερη του σχετικού ορίου (54.93), αγώνισμα βέβαια όπου είχε πετύχει την πρόκριση του στο μίτινγκ του Λουξεμβούργου, με 53.91.

Ο Βαζαίος, στους αγώνες της Λάρισας είχε πετύχει τις προηγούμενες ημέρες όρια πρόκρισης τόσο στα 200μ Μ. Ατομική, με καλύτερο χρόνο από το Λουξεμβούργο (2.02.78) όσο και τα 200μ πεταλούδας (2.01.73).

«Το γεγονός ότι είχα όρια από το Λουξεμβούργο με έχει απελευθερώσει. Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να έχει ξεμπερδέψει με αυτό, γιατί τον βοηθά να αγωνίζεται ελεύθερα και με λιγότερο άγχος.

Πρώτος στόχος μου φέτος είναι το Ευρωπαϊκό των εφήβων, αλλά επειδή πολλοί πιστεύουν σε μένα και μεταξύ τους η Ομοσπονδία ότι μπορώ να τα καταφέρω και να πάω στους Ολυμπιακούς, δεν θέλω να τους απογοητεύσω.

Για να το πιστεύουν πάει να πει ότι δεν μπορεί να κάνουν λάθος. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο μαζί με τους προπονητές μου ( σ.σ: Βαγγέλης Κοζομπόλης, Αλέξανδρος Νικολόπουλος, Δημήτρης Αθυμαρίτης).

Αν είναι να έλθει καλώς να έλθει, αν όχι ας προσπεράσει…», είπε λίγο μετά τον τελικό στα 100μ πεταλούδα ο νεαρός πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης με την πρόεδρο του συλλόγου Ελένη Σταυρακοπούλου να καμαρώνει δίπλα του.