ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Πρόβα τζενεράλε το «Σαμαρτζίδης Καπ»

  08.01.2012 21:29       1405

Το τελευταίο και πιο δυνατό τεστ – η πρόβα τζενεράλε- πριν από τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν αποτελεί για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών το διεθνές τουρνουά «Σαμαρτζίδης Καπ» που διεξάγεται από αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 11 του μήνα στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου με διοργανωτή τον τοπικό Ναυτικό Ομιλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στη συγκεκριμένη διοργάνωση τρεις από τις κορυφαίες δυνάμεις της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, το Μαυροβούνιο (στην αυριανή πρεμιέρα στις 19.00), την Ισπανία και τη Σερβία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντράγκαν Αντριτς, που θέλει να δει την Εθνική μας να πραγματοποιεί εμφανίσεις ανάλογες με αυτήν στο νικηφόρο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου κόντρα στους Ισπανούς για το Γουόρλντ Λιγκ, θα βγάλει τα τελευταία συμπεράσματα από την προετοιμασία και θα καταλήξει στη 13άδα που θα ταξιδέψει στην ολλανδική πόλη για το ευρωπαϊκό.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΝΤΟΣΚΑΣ

Ο Γιώργος Ντόσκας, που ακολούθησε κανονικά την αποστολή στη Χίο, δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έβγαλε την βραδινή προπόνηση στο νησί της μαστίχας . Ο Ντόσκας, πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί στο αυριανό παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στο Μαυροβούνιο, αλλά θα είναι απολύτως έτοιμος για τους επόμενους δύο αγώνες. Ο Αντριτς έχει 15 παίκτες στη διάθεσή του στο τουρνουά της Χίου και από αυτούς θα συνθέτει διαφορετική 13άδα σε καθένα από τα τρία ματς του τουρνουά. Οι 15 είναι: Φίλιππος Καραμπέτσος, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Μανώλης Μυλωνάκης, Ανδρέας Μιράλης, Κώστας Κοκκινάκης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Αγγελος Βλαχόπουλος, Χρήστος Αφρουδάκης, Γιώργος Ντόσκας, Γιώργος Αφρουδάκης, Γιάννης Φουντούλης, Μίμης Αληχανίδης, Μάνθος Βουλγαράκης, Βαγγέλης Δελακάς, Χριστόδουλος Κολόμβος.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας: Δευτέρα, 9/1/12: 18.00 Σερβία – Ισπανία, 19.30 ΕΛΛΑΔΑ – Μαυροβούνιο.

ΑΝΤΡΙΤΣ: «ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντράγκαν Αντριτς δήλωσε εν όψει της έναρξης του «Σαμαρτζίδης Καπ»: «Θα είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ, καθώς θα παίξουμε κόντρα σε κάποιες από τις κορυφαίες δυνάμεις του πόλο. Δεν μας ενδιαφέρουν τόσο τα αποτελέσματα, όσο το να πραγματοποιήσουμε καλές εμφανίσεις όπως αυτή του περασμένου Σαββάτου. Χρειαζόμαστε παιχνίδια και θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε ακόμα πιο σημαντικά συμπεράσματα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία της προετοιμασίας της ομάδας. Το κλίμα είναι θαυμάσιο, άριστο θα το έλεγα. Δεν έχω καταλήξει ακόμα στην τελική 13άδα του ευρωπαϊκού. Θα αποφασίσω μετά από τους αγώνες της Χίου. Εχω θετικές εντυπώσεις, όμως, από όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στην προετοιμασία διότι δουλεύουμε και για το μέλλον».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΚΗΣ