Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους «8» του Euro Cup Υδατοσφαίρισης Ανδρών πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός την Τρίτη (24/2).
Με γκολ του Νίκου Παπασηφάκη, στα τελευταία 24 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, το «τριφύλλι» κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι με 11-10 στο Σεράφειο κολυμβητήριο, στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Η ρεβάνς, στο Μαυροβούνιο, είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαρτίου.
Οι παίκτες του Δημήτρη Μάζη είχαν την ευκαιρία να επικρατήσουν με μεγαλύτερη διαφορά, καθώς προηγήθηκαν ακόμη και με τρία γκολ διαφορά (6-3 και 8-5) στo δεύτερο οκτάλεπτο. Στη συνέχεια, όμως, έδωσαν το δικαίωμα στους πρωταθλητές Μαυροβουνίου να ισοφαρίσουν σε 9-9 με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου και να περάσουν μπροστά στο σκορ με 10-9 στα τελευταία 94 δευτερόλεπτα του αγώνα με τον Βαλέρα Καλατράβα. Οι «πράσινοι», ωστόσο, απάντησαν άμεσα και μάλιστα εις διπλούν μέσα σε ένα λεπτό με τους Χαλυβόπουλο και Παπασηφάκη για το τελικό 11-10.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΕΡΤΣΕΓΚ ΝΟΒΙ 11-10
Οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 1-4, 2-1
Αναλυτικά οι συνθέσεις, τα στατιστικά και η διακύμανση του αγώνα, ΕΔΩ.
Διαιτητές: Νταβιντ Γκόμεζ Μπορντομίγκο (Ισπανία) – Νόρμπερτ Έρτσε (Ουγγαρία)
Τα υπόλοιπα ζευγάρια της φάσης των «16» του Euro Cup Ανδρών
Τετάρτη 25/2
Οραντέα (Ρουμανία) - Τεράσα (Ισπανία)
Σαμπαντέλ (Ισπανία) - Σάμπατς (Σερβία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς (Σερβία)
Σαβόνα (Ιταλία) - Μαρσέιγ (Γαλλία)
Βάσας (Ουγγαρία) - Βαζούτας (Ουγγαρία)
Τσόλνοκι (Ουγγαρία) - Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)
Τετάρτη 4/3
Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο) - Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ