ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Σάκης Κεχαγιάς

Πρόβλημα η μικρή προετοιμασία για το Παγκόσμιο

  27.03.2013 19:41       701

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών με το Μαυροβούνιο, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα με 8-9 για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Γουόρλντ Λιγκ, ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας τόσο για το σημερινό αγώνα και την εικόνα της Εθνικής, όσο και για τη συνέχεια της ομάδας μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το ερχόμενο καλοκαίρι:

«Προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να γίνουμε ομάδα, μέσα από αυτά τα παιχνίδια και τις προπονήσεις. Κοιτάμε αυτά που δουλεύουμε να μπορούμε να τα μετουσιώνουμε και μέσα στο νερό. Πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι και προπόνηση με προπόνηση θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την όρεξη των παιδιών.

Όσον αφορά τον παίκτη-παραπάνω όπου είχαμε 4/13 προσπάθειες, αυτό το κομμάτι το χωρίζουμε σε δύο τομείς. Την παραγωγή, όπου σήμερα ήμασταν πολύ καλοί, και την εκτέλεση, όπου δεν είχαμε τις τελικές προσπάθειες που θα έπρεπε, κι αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την ψυχολογία, την ηρεμία και την εμπειρία των παικτών. Από εδώ και πέρα, θέλω να δω καλύτερη συνεργασία στο κομμάτι της άμυνας, γιατί δεχτήκαμε 5 εύκολα γκολ από την περιφέρεια, όπως επίσης πρέπει να δούμε και τι άλλα λάθη κάναμε και αυτά με τον καιρό να τα διορθώνουμε.

Ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς είναι το γεγονός ότι λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του χώρου μας και της κοινωνίας, δε μπορούμε να κάνουμε την προετοιμασία που θέλουμε. Έτσι θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε σ’ αυτά που έχουμε. Τους επόμενους μήνες υπάρχουν κάποιες διοργανώσεις, όπως το «Σαμαρτζίδης Καπ», ένα τουρνουά υδατοσφαίρισης στην Ουγγαρία και ένα Μεσογειακό τουρνουά, αλλά αυτά είναι λίγα για μια σωστή προετοιμασία. Θα ήταν ευχής έργο για εμάς να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε με κάποια άλλη ομάδα πριν το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

Για τη συνέχεια της χρονιάς, είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι μπορούμε να πάμε καλά και να κοιτάμε δυνατούς αντιπάλους στα μάτια, όπως κάναμε και σήμερα με το Μαυροβούνιο.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος