ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Κώτσια

Προχωράμε μπροστά

  12.05.2012 13:15       1410

Οι εκπρόσωποι του νέου αίματος της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών πρωταγωνίστησαν στον σημερινό πρωϊνό αγώνα για το Γουόρλντ Λιγκ στο κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου κόντρα στην Ολλανδία, με τον οποίο ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης.

Η Χριστίνα Κώτσια ήταν μία από αυτές και με την εμφάνισή της βοήθησε τα μέγιστα στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη, που σφράγισε την πρόκριση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην τελική φάση που θα γίνει στην Κίνα.

Η νεαρή διεθνής αμυντικός μας δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που εντάσσομαι σ΄αυτή την μεγάλη ομάδα και που είμαι συμπαίκτρια με αθλήτριες που βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο στο παγκόσμιο στερέωμα. Είναι άδικο που έμεινε αυτή η ομάδα εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και λόγω του συστήματος πρόκρισης. Όμως, η ζωή συνεχίζεται, τ’ αφήνουμε πίσω μας και κάνουμε βήματα μπροστά. Βλέπετε ότι παίρνουμε πάλι τα πάνω μας». Και κατέληξε:

«Ηρθαμε εδώ στο Βόλο για να δούμε πώς μπορούν να δέσουν τα νέα κορίτσια με τις πιο παλιές και νομίζω ότι αυτό γίνεται ομαλά, με σωστό και πετυχημένο τρόπο. Θέλω πολύ να πάω στην Κίνα να παίξουμε στην τελική φάση και να διακριθούμε».

ΜΟΡΦΕΣΗΣ: ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε μετά την οριστικοποίηση της πρόκρισης: «Είναι φανερό πως τα κορίτσια έχουν πολλή όρεξη, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως διαχειρίζονται τα παιχνίδια με τέτοια εμπειρία λες και δεν είναι ο μέσος όρος ηλικίας τους τόσο μικρός. Το διαχειρίζονται ως παλιές και έμπειρες στις μεγάλες διοργανώσεις. Όπως σας έχω πει το μεγαλύτερο βάρος το τραβάνε οι παλιότερες που έχουν και τίτλους στο ενεργητικό τους. Αλλά και οι νεότερες αφομοιώνουν πράγματα και πρέπει να δέσουν αρμονικά με τις μεγαλύτερες. Μένουμε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι όπως όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και προχωράμε μπροστά».

Ο Μορφέσης αποκάλυψε ότι από αυτή την ανανεωμένη ομάδα που βρίσκεται τώρα στο Βόλο (συν λίγα ακόμα νέα κορίτσια που έμειναν εκτός αποστολής) θα επιλεγεί η 13άδα που θα πάει στην τελική φάση στην Χουαγκσού της Κίνας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής