ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 15o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ώρα Σπύρου Γιαννιώτη

  21.07.2013 20:37       997

ΦΩΤΟ: Ο Σπύρος Γιαννιώτης στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2011 στη Σαγκάη (10χλμ)

 

Βαρκελώνη (Αποστολή ΠΣΑΤ -Μ.Τσίλκος)

    Ημέρα των ανδρών αύριο στο πόλο, αλλά και των κορυφαίων της κολύμβησης για τα ελληνικά χρώματα, αφού στη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης, ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Το "Άλμπατρος" από την Κέρκυρα, γεννημένος στο Λίβερπουλ, ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών, με το χρυσό στο 10άρι στην Σαγκάη, προτίμησε να κατέβει στο κατ´ εξοχήν αγώνισμα του, παρά να κάνει και 5άρι, όπου είχε επίσης μετάλλια και μάλιστα δυο ασημένια κι ένα χάλκινο στο παρελθόν.

  Μαζί του θα αγωνιστεί και το νέο αστέρι της παρέας ....των "κρις κραφτ" του Νίκου Γέμελου, ο Αντώνης Φωκαίδης, που έχει κάνει κι αυτός τα χιλιόμετρα του στη θάλασσα.

   "Ξέρω ότι είναι δύσκολο να υπερασπιστώ τον τίτλο, αλλά χωρίς να έχω κάνει την προετοιμασία των προηγούμενων χρόνων, θα προσπαθήσω για το καλύτερο, δεδομένου ότι φέτος θέλω να δοκιμάσω και στον μαραθώνιο της θάλασσας, που είναι τα 25 χιλιόμετρα.

Είναι μια καλή ευκαιρία να βοηθήσω και τον Αντώνη που θα είναι δίπλα μου, ενώ τα φαβορί είναι τα ίδια. Ο Μελουλί και ο Λουρτς. Δεν υπόσχομαι πολλά, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου για το καλύτερο", είπε ο Σπύρος Γιαννιώτης, ενώ από την δική του πλευρά ο Αντώνης Φωκαίδης τόνισε: "Έχω πολύ άγχος, αλλά όταν πέσεις στο νερό, θες δεν θες το ξεχνάς και κυνηγάς το καλύτερο. Με γεμίζει αυτοπεποίθηση το γεγονός το θα είμαι δίπλα στον Παγκόσμιο Γιαννιώτη και θέλω να ακολουθήσω τους ρυθμούς επιτυχίας του. Είναι καλό να συνεχίσεις τον αγώνα, που χάραξε με τόσο επιτυχία αυτός ο άνθρωπος, που είναι τιμή μου να’ μαι δίπλα του".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ