ΤΕΧΝΙΚΗ / ΒΙΚΕΛΑΣ ΚΑΠ

Ραντεβού αθλητισμού και πολιτισμού στην Σύρο

  24.07.2014 15:53       706

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, σε συνεργασία με την ΚΟΕ, με αφορμή την επίσημη έναρξη του 11ου διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης «Βικέλας Καπ» που διεξάγεται το τριήμερο 25-27 Ιουλίου στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Σύρου.

Παρόντες εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, ο Αντιδήμαρχος Ερμούπολης-Σύρου,  Δημήτρης Ρούσσος και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Γρυπάρης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού και πολιτισμού. Από πλευράς ΚΟΕ, το παρών έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός και ο Γιάννης Φράγκος, συνεργάτης του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Νέων, Σάκη Κεχαγιά ο οποίος βρίσκεται στη Βουδαπέστη, λόγω του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Ανδρών.

O Δημήτρης Γρυπάρης, ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να πάρει «σάρκα και οστά» για ακόμη μια χρονιά, το «Βικέλας Καπ»

Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο Δημήτρης Γρυπάρης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να πάρει σάρκα και οστά η φετινή διοργάνωση, που έχει γίνει θεσμός στα δρώμενα της ελληνικής υδατοσφαίρισης: «Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε για ακόμη μια χρονιά στο νησί της Σύρου και έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε εξέχουσες προσωπικότητες του αθλήματος. Από τα σπλάχνα της Σύρου ξεπετάχτηκε ο πρώτος πρόεδρος της ΔΟΕ, Δημήτρης Βικέλας, ο οποίος μαζί με τον Πιερ Ντε Κουμπερτέν αναβίωσε τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, το 1896 και προς τιμήν του οποίου εδώ και 11 χρόνια λαμβάνει χώρα ένα σπουδαίο διεθνές τουρνουά, το «Βικέλας Καπ». Εκτός από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι στέκονται αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια, είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά των χορηγών. Θέλω να κάνω ξεχωριστή αναφορά στην Βlue Star Ferries, η οποία ξεκίνησε να δίνει σημαντικές βοήθειες στο χώρο της υδατοσφαίρισης,  από το ΝΟ Σύρου και τολμώ να πω ότι βοηθάει σε όλα τα αθλήματα σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών και συγκεκριμένα στις μετακινήσεις των αθλητών. Επίσης τον ΝΟ Σύρου για την τεχνική υποστήριξη και τον κ. Μπουντούρη για τις μετακινήσεις που διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα και όλους όσους επιθυμούν ανεξαιρέτως αυτή η διοργάνωση να μη σταματήσει».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Γιώργος Πουσσαίος, που με τη σειρά του καλωσόρισε τα στελέχη της Ομοσπονδίας και ευχήθηκε να μην παρουσιαστούν προβλήματα όσον αφορά την οργάνωση του τουρνουά. «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο που παρά τα πενιχρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, συνεχίζει να υποστηρίζει και να προωθεί αυτές τις εκδηλώσεις. Το επίπεδο παραμένει πάντα υψηλό είτε σε θέμα συμμετοχών είτε στο θέμα υποδομών και ευελπιστώ πως οι κάτοικοι θα αγκαλιάσουν, όπως και τις προηγούμενες φορές το εγχείρημα αυτό. Το «Βικέλας Καπ» έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας αλλά και στη προβολή του νησιού μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην ομάδα μας και να τελεστεί μία γιορτή του αθλήματος, χωρίς απρόοπτα».

Ο Αντιδήμαρχος Ερμούπολης-Σύρου,  Δημήτρης Ρούσσος

Οδηγό για την οργάνωση του τουρνουά, αποτελεί η τεράστια εμπειρία στον θεσμό αυτό σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημήτρη Ρούσσου. «Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της υδατοσφαίρισης ο Δήμος δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος, και οδηγός μας αποτελεί η προηγούμενη εμπειρία μας. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, καταφέραμε να θεσπίσουμε αυτή τη διοργάνωση και να γίνει μία όμορφη συνήθεια στη συνείδηση των κατοίκων της Σύρου. Τα οφέλη είναι πολλά για τον τόπο μας και ιδιαίτερα στον τουριστικό παράγοντα και είναι μεγάλη ανταμοιβή για όλους εμάς να καταφτάνουν εθνικές ομάδες ώστε να προετοιμαστούν για τα πρωταθλήματα τους. Να συμπληρώσω το γεγονός πως πολλοί ιδιώτες συμμετέχουν και ενισχύουν την προσπάθεια μέσω προσφοράς εθελοντικής εργασίας».

«Συνεχίζουμε ένα θεσμό, μια παράδοση τόσο για το νησί όσο και για εμάς, μια διοργάνωση που γίνεται σε εξαιρετικές εγκαταστάσεις, σε ένα κολυμβητήριο που λειτουργεί όλο το χρόνο», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός

Ο Γιώργος Κατσαρός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ τόνισε πως τέτοια ανάλογα αθλητικά γεγονότα αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας στο εξωτερικό. «Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε αυτό το μεγάλο τουρνουά ανακαλύπτουμε τη Σύρο, ένα νησί που γαλουχήθηκε μέσα από τον αθλητισμό και έχουμε σπουδαίους αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, τον αντιπεριφερειάρχη και τον αντιδήμαρχο οι οποίοι είναι παρόντες. Η ΚΟΕ έχει αξιώσει το Δημήτρη Γρυπάρη, να είναι υπεύθυνος ώστε να δίνεται αυτό το μεγάλο αθλητικό ραντεβού. Ως ΚΟΕ ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς για την  απεριόριστη συμπαράσταση τους. Η Ομοσπονδία δίνει ένα ραντεβού πολιτισμού και αγοράς, πέρα από την αθλητική χροιά. Κάθε χρόνο ανανεώνουμε αυτό το μεγάλο ραντεβού στην Ερμούπολη.  Πιστεύουμε και στο μέλλον, θα βρούμε αρωγούς. Συνεχίζουμε ένα θεσμό, μια παράδοση τόσο για το νησί όσο και για εμάς, μια διοργάνωση που γίνεται σε εξαιρετικές εγκαταστάσεις, σε ένα κολυμβητήριο που λειτουργεί όλο το χρόνο».

Ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Νέων, Γιάννης Φράγκος

Τέλος, ο Γιάννης Φράγκος, συνοδός προπονητής της Εθνικής ομάδας Νέων, υπογράμμισε: «Ευχαριστώ για αυτή την πρόσκληση, κάθε χρονιά που ερχόμαστε αισθανόμαστε ότι στη Σύρο δεν είμαστε φιλοξενούμενοι, αλλά τη νιώθουμε ως μέρος οικείο. Από αγωνιστικής πλευράς, σε μια τέτοια διοργάνωση έχουν συμμετάσχει υπερδυνάμεις όπως Κροατία, η Σερβία και η Ιταλία με τις δύο τελευταίες να έχουν πάρει το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το επίπεδο αυτών των αγωνιστικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα εδώ  είναι υψηλό και το σημαντικό είναι ότι  γίνονται καλά σχόλια τόσο για το νησί της Σύρου, όσο και συνολικά για την διοργάνωση. Η ομάδα που έχουμε  θα συμμετέχει φέτος στο Ευρωπαϊκό Νέων που αρχίζει στις 24 Αυγούστου στη Γεωργία. Είναι γεννηθέντες του 1995 και αποτελούν την αφρόκρεμα των νέων ανδρών. Κάποιοι από αυτά τα παιδιά έχουν ανοίξει την πόρτα και της Εθνικής ανδρών, συμμετέχοντας στην προετοιμασία της ομάδας φέτος, υπό την επίβλεψη του Σάκη Κεχαγιά. Στο Ευρωπαϊκό της Τιφλίδας θα είμαστε στον ίδιο όμιλο με Ιταλία, Τουρκία και Γεωργία. Θέλουμε το μετάλλιο και θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Γρυπάρη και όλους όσους είναι υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος