ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ/WORLD LEAGUE

Ραντεβού με τους Παγκόσμιους πρωταθλητές

  19.01.2015 14:01       737

Την Ουγγαρία, πρωταθλήτρια κόσμου στο τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Βαρκελώνη 2013), αντιμετωπίζει αύριο (20/1) βράδυ (19.00) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στο Εθνικό Κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, για την 3η αγωνιστική του Α’ προκριματικού ομίλου Ευρώπης στο World League.

Οι Μαγυάροι αναμένονται στις 15.00 σήμερα στην Αθήνα και το βράδυ θα προπονηθούν στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά, όπου το πρωί η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση.

Διαιτητές της αυριανής συνάντησης είναι οι Φίλιππο Γκόμεζ(Ιταλία), Νέναντ Πέρις (Κροατία), με παρατηρητή από πλευράς Fina τον Λόλο Ιμπέρν (Ισπανία).

Η Βαθμολογία στον Α’ Όμιλο:

  1. Ουγγαρία     33-16     6

........................................................

-.     ΕΛΛΑΔΑ             31-18     6

3.    Σλοβακία            16-29     0

4.    Ρουμανία            18-35     0

Επόμενη αγωνιστική (17/2): Ρουμανία – ΕΛΛΑΔΑ, Σλοβακία – Ουγγαρία

Η Τελική φάση θα διεξαχθεί στο Μπέργκαμο από 23 έως 28 Ιουνίου 2015.

Το αυριανό παιχνίδι είναι το 75ο στην προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο Εθνικών ομάδων, με την Εθνική μας ομάδα να έχει 5 Νίκες, 2 Ισοπαλίες και 67 Ήττες.

Τελευταία αναμέτρηση στις 11 Φεβρουαρίου πέρυσι στην Πάτρα (πάλι για τα προκριματικά του World League), όπου οι Μαγυάροι νίκησαν στο γκολ (11-12).

Τελευταία νίκη μας, στις 14 Ιουλίου 2013 σε τουρνουά στη Βουδαπέστη (10-9), ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα στη Λαμία και το «Σαμαρτζίδης Καπ» (29 Ιουνίου), είχε μεσολαβήσει και άλλη μία (10-8).

Σε επίπεδο World League, σε 7 παιχνίδια μετράμε ισάριθμες ήττες.

ΒΛΑΧΟΣ: « Κρίνεται πρόκριση»

Για τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό Θόδωρο Βλάχο, το αυριανό παιχνίδι αποτελεί και το πρώτο του με την Εθνική μας ομάδα, την τεχνική ηγεσία της οποίας ανέλαβε λίγο πριν τη δύση του 2014.

Στις δηλώσεις του, για την αυριανή αναμέτρηση με τους Παγκόσμιους πρωταθλητές, επισημαίνει αφενός την σπουδαιότητα που έχει από βαθμολογικής πλευράς, αλλά και τα «θέλω» του, στο ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα.

«Σ’ αυτό το ματς ξέρουμε ότι κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η υπόθεση πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, κάτι που ασφαλώς και μας ενδιαφέρει και το έχουμε στο μυαλό μας.

Η Ουγγαρία σίγουρα είναι μεγάλος αντίπαλος, όλοι το ξέρουμε αυτό, αλλά εκείνο που μετράει είναι πως εμείς θα παρουσιαστούμε στο παιχνίδι.

Θα ήμουν ευχαριστημένος αν εμείς καταφέρουμε να έχουμε πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι, κάτι που δεν το βλέπουμε τελευταία και σε επίπεδο σωματείων. Βέβαια οι κανονισμοί με το 25άρι τερέν αλλάζουν τα δεδομένα και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η Ουγγαρία να μας παρασύρει στο δικό της ρυθμό. Εμείς, θα προσπαθήσουμε για το αντίθετο».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ