ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Safe Water Sports - Συνεργασία με την ΚΟΕ - Πρόγραμμα «Ασφαλούς Κολύμβησης»

  05.08.2022 13:01       627

Τα παιδιά αγαπούν το νερό και απολαμβάνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με αυτό. Η κολύμβηση είναι αναμφίβολα η καλύτερη μορφή άσκησης για όλες τις ηλικίες καθώς συμβάλει στην υγεία ενός ατόμου όχι μόνο σωματικά αλλά και συναισθηματικά.
  
Το Safe Water Sports, ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει σαν στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον και στη μείωση των πνιγμών και των θανάσιμων ατυχημάτων, έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο πρόγραμμα κολύμβησης για παιδιά, με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και την αιγίδα της ΚΟΕ & της Π.Ε.Π.Φ.Α.το οποίο αποσκοπεί στην βελτίωση της εκπαίδευσης της κολύμβησης και στην αναβάθμιση της κολυμβητικής δεξιότητας των παιδιών συνολικά. 

Το πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης συνδυάζει την απόκτηση βασικών γνώσεων τεχνικής διαφόρων κολυμβητικών στυλ, την ανάπτυξη ψυχοσυναισθηματικών στοιχείων για την απόλαυση στο νερό μέσα από παιγνιώδη μάθηση και παράλληλα την ανάπτυξη θεωρητικών γνώσεων.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται από τους προπονητές κολύμβησης.

Το πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης είναι σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 3 μηνών έως 12 ετών με στόχο να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες για την ασφάλειά τους στο νερό. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα προσφέρει στα παιδιά μια σειρά από πιστοποιητικά που θα αποδεικνύουν την εξέλιξή τους σε σύνολο δώδεκα σταδίων εξελίσσοντας τις ικανότητές τους. Μέσω του προγράμματος, τα παιδιά θα μάθουν για συγκεκριμένα στυλ κολύμβησης και αποστάσεις, βασικούς κανόνες ασφαλείας στο υδάτινο περιβάλλον (στη θάλασσα, το κολυμβητήριο, τα εσωτερικά ύδατα) και βασικές δεξιότητες αυτοδιάσωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Απευθύνεται σε:
Κολυμβητικούς συλλόγους στην Ελλάδα, ιδιωτικά κολυμβητήρια, προπονητές κολύμβησης

Περιλαμβάνει 4 στάδια:
1. πορτοκαλί σκουφάκι 
2. μωβ σκουφάκι
3. ασημί σκουφάκι &
4. χρυσό σκουφάκι

Σημείωση: Με την ολοκλήρωση κάθε σταδίου, μπορείτε να παραλάβετε τα διπλώματα των παιδιών αν επικοινωνήσετε με τον Οργανισμό στο [email protected] ή στο 2108029428.

Κάντε click εδώ για να διαβάσετε τα περιεχόμενα του προγράμματος.
Κάντε κλικ εδώ για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
 

Το πρόγραμμα κολύμβησης έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με μια ομάδα ειδικών που αποτελείται από ερευνητές, εκπαιδευτές κολύμβησης, Ολυμπιονίκες αθλητές και την Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος.