ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Σαγκάη 29 Ιουλίου 2011, η Ελλάδα στην κορυφή του παγκόσμιου ιστού!

  29.07.2019 13:52       1077

Οκτώ χρόνια οι μνήμες γυρίζουν πίσω. Σαν σήμερα (29 Ιουλίου 2011), η Ελλάδα ανεβαίνει στο Έβερεστ της παγκόσμιας γυναικείας υδατοσφαίρισης, με την Εθνική μας ομάδα να νικά στον Τελικό της Σαγκάης, την οικοδέσποινα Κίνα με 9-8 και να κατακτά έτσι το χρυσό μετάλλιο στο 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η κορυφαία διάκριση για τον ελληνικό γυναικείο αθλητισμό, από τις κορυφαίες στιγμές (μαζί με το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004), για την ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση, τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Οι “13” της Σαγκάης: Έλενα Κούβδου, Ελένη Γούλα (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Άντι Μελιδόνη, Μαρία – Ηλέκτρα Ψούνη, Κική Λιόση (Αρχηγός), Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιούλη Λαρά.

Τεχνικός καθοδηγητής τους, ο Γιώργος Μορφέσης και συνεργάτης του, ο Σάκης Κεχαγιάς.

Η Έλενα Κούβδου αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας της διοργάνωσης και η Αλεξάνδρα Ασημάκη κορυφαία πολίστρια εκείνης της χρονιάς.

Στον Όμιλο, η Εθνική μας, νίκησε κατά σειρά την Ισπανία (10-9), τη Βραζιλία (11-8) και τη Ρωσία (6-5). Στα προημιτελικά την Ολλανδία (12-10) και στον ημιτελικό την Ιταλία (14-11).

Έφτασε έτσι αήττητη και μόνο με νίκες στον Τελικό, όπου υπέταξε την Κίνα (9-8) με τις Αλεξάνδρα Ασημάκη και Αντιγόνη Ρουμπέση να πετυχαίνουν από 3 γκολ και τις Άντι Μελιδόνη, Κική Λιόση, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, από ένα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ