ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Stoiximan ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / FINAL-8 ΑΝΔΡΩΝ

Σε παιχνίδι- διαφήμιση που κρίθηκε στα πέναλτι, 12-9 ο Απόλλων Σμύρνης τον ΝΟ Βουλιαγμένης

  09.05.2024 19:25       1367

Ένας συγκλονιστικός προημιτελικός, ένα ντέρμπι με δραματική εξέλιξη που έμελλε να κριθεί στα πέναλτι. Εκεί, ο Απόλλων Σμύρνης με συνολικό σκορ 12-9 (8-8 στη κανονική διάρκεια) πήρε τη μεγάλη νίκη στον προημιτελικό του Final -8 Ανδρών στο Stoiximan Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον ΝΟ Βουλιαγμένης και πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στον ημιτελικό. Αύριο Παρασκευή 10/5 στις 18:00 (ΕΡΤSports) θα συναντήσει τον ΓΣ Περιστερίου, πάντα στο Κολυμβητήριο του Λαιμού, με έπαθλο για τον νικητή το εισιτήριο πρόκρισης στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους (Σάββατο 11/9, 17:30, ΕΡΤ 3).

Παιχνίδι που «έσπασε» καρδιές. Ο Απόλλων Σμύρνης προηγήθηκε 6-3, αλλά ο ΝΟ Βουλιαγμένης παίζοντας μέσα στο «σπίτι του» που ήταν κατάμεστο, όχι μόνο ισοφάρισε αλλά 4:00 πριν τη λήξη προηγήθηκε με 8-6. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη όμως, έκανε το δικό της σερί και πέτυχε μέσα σε 44’’ να ισοφαρίσει 8-8 δίνοντας χιτσκοκικό φινάλε στην αναμέτρηση. Στα 00:36 από τη λήξη ο Γαλανόπουλος απέκρουσε το σουτ του Καλογερόπουλου, ο Δεληγιάννης πήρε τάιμ άουτ, ο Σουσιασβίλι έκανε το τελευταίο σουτ, ο Τζωρτζάτος απέκρουσε και ο προημιτελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σουσιασβίλι 9-8

Καπότσης 9-9

Γωνιωτάκης 10-9

Χατζής, απέκρουσε ο Γαλανόπουλος

Τόττης 11-9

Κουρούβανης, δοκάρι

Γαρδίκας 12-9

Δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας, Στέφανος Αυγουλέας, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος με τον συνεργάτη του Τάσο Σχίζα, κ.α. 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 12-9 (κ.α. 8-8, πέν. 4-1)

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 1-3, 2-2 και 4-1 στα πέναλτι

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 1, Τσαχιλίδης, Σολανάκης 3, Καβουσανός, Τόττης 2, Τσιαβαλιάρης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 2, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος, Αλμύρας, Ούμποβιτς, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Καστρινάκης, Καπότσης 4, Κουρούβανης, Σαπουνάκης, Ανδρεάδης, Χατζής 2, Σπηλιόπουλος.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Μοίραλης

Αλυτάρχης: Δημήτρης Γαλήνας

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος