ΤΕΧΝΙΚΗ / ΤΕΧΝΙΚΗ

Σε τροχιά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τα Χανιά

  31.10.2013 12:49       1256

ΦΩΤΟ: Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος και δεξιά του ο Ταμίας, Ηλίας Ξιάρχος

Πλήρως εποικοδομητική και αφετηρία της έναρξης των διαδικασιών προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων Τεχνικής κολύμβησης το ερχόμενο καλοκαίρι (25 Ιουνίου – 1 Ιουλίου) στα Χανιά, ήταν η πρώτη επίσκεψη κλιμακίου της ΚΟΕ στην πόλη της Κρήτης.

Με επικεφαλής τον Πρόεδρο της  Δημήτρη Διαθεσόπουλο, με τον οποίο μαζί στα Χανιά ήταν επίσης, ο Ταμίας του ΔΣ της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) Ηλίας Ξιάρχος και ο ειδικός συνεργάτης της ΚΟΕ, Νίκος Σπηλιωτόπουλος, το κλιμάκιο, είχε τις πρώτες ουσιαστικές επαφές με τους αρμόδιους φορείς.

Έγιναν συναντήσεις, το διήμερο αυτό (30-31 Οκτωβρίου), με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Σκουλάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη, τον Λιμενάρχη, εκπροσώπους του ΕΑΚ Χανίων και του ΝΟ Χανίων και μια σειρά από άλλους τοπικούς φορείς, από τις οποίες και συνάγεται το συμπέρασμα πως τα Χανιά, πλέον, μπαίνουν σε τροχιά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο Πρόεδρος

«Τα Χανιά μπαίνουν σε ρυθμούς Παγκοσμίου και ετοιμάζονται να ξαναδώσουν το στίγμα τους σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, όπως έπραξαν και στο παρελθόν στα αθλήματα μας.

Αυτό το διήμερο, έγινε κατανοητό από όλες τις πλευρές ότι αυτή η πόλη είναι ταυτισμένη με τα αθλήματα του υγρού στίβου και πως αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όλοι να ενσκύψουν στα προβλήματα που έχουν προκύψει και είχαν ως αποτέλεσμα ένα ιστορικό σωματείο όπως ο ΝΟ Χανίων να υποχρεωθεί να αγωνίζεται πλέον στην Α2 Εθνική κατηγορία της υδατοσφαίρισης.

Υπήρξε δέσμευση ότι στο θέμα του Κολυμβητηρίου θα υπάρξουν πρωτοβουλίες και ενέργειες τέτοιες που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του», δηλώνει ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στα Χανιά.

Ο Ηλίας Ξιάρχος

Από την πλευρά του ο Ηλίας Ξιάρχος, υπογραμμίζει: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση που βρήκαμε από όλους τους φορείς με τους οποίους συναντηθήκαμε στα Χανιά.

Πιστεύω ότι πια, όλοι μας, βρισκόμαστε στην εκκίνηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με περισσότερη αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι, παρά τα προβλήματα κυρίως με τις εγκαταστάσεις, θα έχουμε απόλυτη επιτυχία στην διοργάνωση».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ