ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Σφράγισε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους “8” ο Ολυμπιακός, 16-8 την Ντιναμό Τιφλίδας (pics)

  22.11.2023 20:21       1952

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό στόχο της σεζόν, καθώς έκανε τη δουλειά κόντρα στη Ντιναμό Τιφλίδας, επί της οποίας επιβλήθηκε με 16-8, για την 5η αγωνιστική της φάσης των Ομίλων του Champions League και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση, αυτή των “8”. 

Στην πρώτη περίοδο του αγώνα ήταν πολύ πιο ισορροπημένο, με τη Ντιναμό Τιφλίδας να αιφνιδιάζει τους ερυθρόλευκους, καθώς πέτυχε τρία γκολ νωρίς στο παιχνίδι. Σταδιακά ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και πήρε τα ηνία στο ματς, τα οποία δεν τα άφησε ποτέ.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι παίκτες του Κόλιανιν πάτησαν γκάζι και ήταν εκπληκτική στα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, πετυχαίνοντας έξι γκολ πολύ εύκολα, ενώ στην άμυνα ήταν πολύ συμπαγείς, επιτρέποντας στην αντίπαλό τους να βρει μόνο μία φορά το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο τρίτο οκτάλεπτο έκαναν λίγο «κράτει» οι μηχανές με τις δύο ομάδες να σκοράρουν ελάχιστα, όμως στο τέταρτο οκτάλεπτο και πάλι οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν επιθετικά, με αποτέλεσμα το τελικό 16-8 και την οριστικοποίηση της πρόκρισης στα προημιτελικά.

Αναλυτικά η διακύμανση ΕΔΩ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ 16-10

Οκτάλεπτα: 4-3, 6-1, 1-2, 5-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Γκίλλας 2, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Αλαφραγκής, Δήμου 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Ντέγιαν Στανόγιεβιτς): Ραζμάντζε, Βεσαγκούρι, Ακβελντιάνι 2, Ντζιχιτσιαρένκα 1, Τκεσελασβίλι, Βαπένσκι 2, Γιαχάια, Τάνκοσιτς, Ιμναϊσβίλι, Μαγκρακβελίτζε, Μαλισάου, Πιέσιβατς 2, Γκβετάντζε.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής