ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΤΟΚΙΟ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Σημαιοφόρος με καμάρι στην Τελετή Λήξης, Ολυμπιονίκης, αλλά και εκλεγμένος εκπρόσωπος των αθλητών στην ΕΟΕ (vid, pic)

  08.08.2021 14:59       964

Ένας τεράστιος αθλητής με φοβερές ικανότητες και ήθος, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Γιάννης Φουντούλης, έζησε σήμερα τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του -μέχρι στιγμής-, ελπίζοντας όλοι να ζήσει και επόμενες ακόμα μεγαλύτερες.

Λίγη ώρα μετά την απονομή του ιστορικού ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που έζησε με τα υπόλοιπα μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο Φουντούλης μπήκε πρώτος από τους αθλητές στο στάδιο όπου έγινε η Τελετή Λήξης, ως σημαιοφόρος ολόκληρης της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας. Μια τεράστια τιμή, φυσικά, για τον ίδιο και για ολόκληρη την ελληνική υδατοσφαίριση.

Δείτε και το σχετικό video ΕΔΩ.

Ο Γιάννης Φουντούλης, όμως, έζησε και την αναγνώριση των συναθλητών του στο Τόκιο, καθώς νωρίς το πρωϊ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πως εκείνος εξελέγη εκπρόσωπος των αθλητών στην Ολομέλεια της ΕΟΕ. Έλαβε 39 ψήφους στη σχετική ψηφοφορία όπου μετείχαν όσοι αθλητές και αθλήτριες πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έναντι 23 του ιστιοπλόου Παύλου Καγιαλή.

Στις γυναίκες εκπρόσωπος εξελέγη η πρωταθλήτρια της γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση με 30 ψήφους. Η πρωταθλήτριά μας της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη πήρε 26 ψήφους και η τοξοβόλος Ευαγγελία Ψάρρα με 6. Στη νέα Ολομέλεια της ΕΟΕ έχει εκλεγεί ήδη και η Βούλα Κοζομπόλη, μετά από ψηφοφορία της Ενωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής