ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

«Σημαντικές εμπειρίες, ώθηση και εφόδια για το μέλλον»

  17.05.2021 00:21       632

Οι τρεις καταδύστες μας Θεόφιλος Αυθίνος, Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, στη Βουδαπέστη, με αξιοπρεπείς εμφανίσεις και βελτίωση των βαθμολογιών τους σε κάποια αγωνίσματα. Οι πρωταθλητές μας έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, στην επανεμφάνισή τους σε μεγάλους αγώνες μετά από πολύ καιρό, στο Παγκόσμιο του Τόκιο και στη διοργάνωση της Βουδαπέστης. Οι αθλητές της Εθνικής ομάδας, που πήραν εμπειρίες και ώθηση για το μέλλον, μας δήλωσαν:

Θάνος Τσιρίκος: «Ήταν η δεύτερη σημμετοχή μου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών, μετά από αυτό του Εδιμβούργου το 2018, όταν ήμουν μόλις 16 χρονών. Είμαι πολύ ικανοπιημένος από την παρουσία μου, εν γένει και ειδικότερα από τα πλασαρίσματά μου στα 10 μ. συγχρονισμένων, με την 7η θέση και στα 3 μ. συγχρονισμένων, με την 8η θέση. Αλλά και στο ατομικό στα 10 μ. Σταθερά, όπου με λίγη τύχη και συγκέντρωση θα μπορούσα να μπω και τελικό. Επόμενος μεγάλος στόχος μου είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στη Ριέκα στις 21-27/6. Εκεί θα διεκδικήσω ένα ακόμα ένα μετάλλιο, όπως το 2017 στη Νορβηγία (σ.σ. είχε κατακτήσει το χάλκινο). Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού ήταν υψηλών προδιαγραφών σε όλα τα επίπεδα και ειδικά σε αυτό της αφφάλειας, λόγω covid-19».

Νίκος Μόλβαλης: «Ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Και μετά από τόσον καιρό που είχα να αγωνιστώ, λόγω της πανδημίας, πρέπει να πω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα που έφερα σε αυτούς τους αγώνες. Θα μπορούσα κάτι περισσότερο, αλλά θα το πετύχω στους επόμενους αγώνες, καθώς έχουμε πάρει πλέον πολλές εμπειρίες και εφόδια για το μέλλον».

Θεόφιλος Αυθίνος: Οι αγώνες αυτοί ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο ανδρών. Μετά από πολλούς μήνες αποχής από αγώνες, είμαι ευχαριστημένος με την επίδοσή μου στα 3 μ., όπου, βέβαια, μπορούσα ακόμα καλύτερα σύμφωνα, με τις δυνατότητές μου. Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Τόκιο και το Ευρωπαϊκό εδώ, με γέμισαν αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω με όρεξη και πείσμα στους μελλοντιικούς αγώνες που θα είναι σε υψηλό επίπεδο».

Η αποστολή των καταδύσεων επιστρέφει στην Αθήνα τη Δευτέρα (17/5) το απόγευμα (17.00).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής