ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ / ΑΛΦΕΝ

Σημαντική νίκη στο άνοιγμα της αυλαίας για την Εθνική, 12-10 το Μαυροβούνιο

  11.09.2016 19:51       1017

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών στην πρεμιέρα του δικού της Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Άλφεν της Ολλανδίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε με 12-10 του Μαυροβουνίου, το απόγευμα της Κυριακής (11/9), στο πλαίσιο του Δ' Ομίλου της διοργάνωσης και έκανε ένα σημαντικό βήμα για τα ψηλά.

Η Εθνική μας προηγήθηκε 5-4 στο πρώτο οκτάλεπτο. Οι Μαυροβούνιοι αντέδρασαν και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στην λήξη του ημιχρόνου (7-7). Οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες και στο τελευταίο οκτάλεπτο (9-9), εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε ψυχή κι πάθος, δέχτηκε μόλις ένα γκολ και έφτασε στην σπουδαία επικράτηση με 12-10, βάζοντας υποθήκη για την πρωτιά του ομίλου, η οποία πιθανότατα θα κριθεί στο παιχνίδι με την Ουγγαρία, που είναι και το επόμενο για την Εθνική, τη Δευτέρα 12/9 στις 18.15 (η άλλη ομάδα στον όμιλο είναι η αδύνατη Μάλτα, την οποία αντιμετωπίζει την Τρίτη).

Η ομάδα μας έχει μάλιστα παράπονα από τη διαιτησία. Ο αρχηγός αποστολής Δημήτρης Γρυπάρης διαμαρτυρήθηκε επισήμως μετά ατο τέλος του αγώνα, ενώ νωρίτερα, στα μέσα του τέταρτου οκταλέπτου αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο ομπσονδιακός τεχνικός Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

Οκτάλεπτα: 5-4, 2-3, 2-2, 3-1.

Οι σκόρερ για την Εθνική: Μασμανίδης 3, Παπαναστασίου 2, Μουρατίδης 2, Γιαννόπουλος 1, Δελαγραμμάτικας 1, Καπετανάκης 1, Γαρδίκας 1, Νικολαϊδης 1. Στην 13άδα ήταν ακόμα οι Ζερδεβάς, Γκιουβέτσης, Τσαχειλίδης, Λιαπάκης, Κουρούβανης.

Το φύλλο αγώνα ΕΔΩ

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής