ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

«Σημαντική βοήθεια το Βικέλας ΚΑΠ»

  29.07.2014 13:17       576

Η Ελλάδα και η Εθνική ομάδα Νέων υδατοσφαίρισης, έφτασε στην κατάκτηση του διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης «Βικέλας Καπ». Με δύο νίκες και μία ισοπαλία απέναντι σε Σερβία, Ιταλία και Ισπανία έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της στην Τιφλίδα της Γεωργίας με τους παράγοντες της ομάδας και τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Φράγκο να δηλώνουν ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα για την ελληνική ομάδα.

Η Ιταλία, παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό σύνολο έλαβε τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Ο προπονητής της, Φερντινάντο Πέσκι , σημείωσε: «Για εμάς ήταν μια πολύ  σημαντική διοργάνωση. Κάναμε δοκιμές ενόψει του Παγκόσμιου και του  Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων, ενώ είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση πολλών από τα παιδιά, τα οποία είναι εξαιρετικά ταλαντούχα. Νομίζω πως το «Βικέλας Καπ» ήταν μια σπουδαία εμπειρία γι΄ αυτή την ομάδα, η οποία αντιμετώπισε πολύ καλές ομάδας. Η Ελλάδα, με την οποία είμαστε και στον ίδιο όμιλο στο Ευρωπαϊκό, είναι μια σκληρή ομάδα και διαθέτει πολλούς ισάξιους παίκτες. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την ευκαιρία που μας προσέφεραν να λάβουμε μέρος σε αυτό το σπουδαίο τουρνουά προετοιμασίας».

Η Ισπανία, προετοιμάζεται τόσο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γεωργίας, όσο και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών της Κωνσταντινούπολης που θα πραγματοποιηθεί  το διάστημα 2-10 Αυγούστου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας, Ντέιβιντ Μάρτιν, σχολίασε σχετικά με την επιτυχημένη διοργάνωση «Βικέλας Καπ»: «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, καθώς πολλά από αυτά τα παιδιά θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και στο Ευρωπαϊκό. Έχουμε ένα καλό σύνολο, αξιόμαχο, πληρότητα σε πολλές θέσεις αλλά χρειαζόμαστε σκληρή δουλειά για να μπορούμε να μιλάμε για υψηλούς στόχους. Το «Βικέλας Καπ» μας προσέφερε τη δυνατότητα να αγωνιστούμε απέναντι σε πολύ καλές ομάδες και ήταν μια καλή προετοιμασία για την ομάδα μας».

Από την πλευρά του, ο Ζόραλ Μιλένκοβιτς, ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας της Σερβίας υπογράμμισε: «Ήταν μια διοργάνωση που τη χρειαζόμασταν για να έχουμε κάποια παιχνίδια με πολύ καλές ομάδες, όπως η Ελλάδα, η  Ισπανία και η Ιταλία. Νομίζω πως μας βοήθησε πολύ αν και έλειπαν και κάποια βασικά στελέχη της ομάδας μας, στην επιλογή που θα γίνει ενόψει Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Κάθε χρόνο γνωρίζουμε πώς  η συμμετοχή της Σερβίας σε ένα τέτοιο διεθνές τουρνουά είναι από τις σημαντικότερες, με τα παιδιά να παίρνουν πολλές εμπειρίες  ενόψει των επίσημων παιχνιδιών. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας, αλλά έχουμε να βελτιώσουμε πράγματα και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος