ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Γιώργος Μορφέσης

«Σημαντικό που αποφύγαμε τη Ρωσία»

  09.02.2012 17:04       1189

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών μετά το χρυσό στο Παγκόσμιο, το καλοκαίρι και το αργυρό μετάλλιο, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόβεν, τέθηκε-μαζί με τη Ρωσία-επικεφαλής στα γκρουπ δυναμικότητας του προ Ολυμπιακού τουρνουά, που θα διεξαχθεί στην Τεργέστη της Ιταλίας (15-22 Απριλίου).

Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μορφέσης μίλησε για το τι σημαίνει αυτό, για την ελληνική ομάδα και αν θεωρείται πλεονέκτημα ενόψει του κρίσιμου ραντεβού, για το Ολυμπιακό εισιτήριο: « Το ότι τεθήκαμε επικεφαλής είναι σημαντικό γιατί αποφύγαμε τη Ρωσία, που είναι ένα από τα  φαβορί για την πρόκριση. Ωστόσο, στις 19 του μήνα, θα μάθουμε αν μπει και η Ολλανδία στις ομάδες, που θα διεκδικήσουν την πρόκριση. Μακάρι να μην μπει, γιατί προστίθεται ακόμη ένας βασικός αντίπαλος. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να διαλέξεις αντίπαλο. Φάνηκε και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ότι ομάδες θεωρητικά υποδεέστερες μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Παράδειγμα η Ισπανία, που νίκησε την Ολλανδία και την άφησε στην 6η θέση. Παιχνίδια που διεξάγονται κάθε μέρα, υπό πίεση και άγχος, που κρίνεται η πρόκριση στους Ολυμπιακούς, σίγουρα κρύβουν εκπλήξεις. Πολλά θα παίξουν ρόλο. Η  κλήρωση, η ημέρα, που θα βρεθεί η ομάδα, η διαιτησία μέσα στην Ιταλία και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό είναι βασικοί παράγοντες, που επηρεάζουν. Η ελληνική ομάδα, έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, ότι σέβεται όλες τις ομάδες, αλλά δεν φοβάται καμία. Με αυτό το σκεπτικό θα πάμε και στο προ Ολυμπιακό τουρνουά».

Ο Έλληνας Ομοσπονδιακός δεν έχρισε φαβορί καμία ομάδα, έδωσε όμως τα προγνωστικά του, για ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν θέση στην 4άδα: « Η Ρωσία είναι για μένα το φαβορί. Η Ιταλία λόγω έδρας, ο Καναδάς, η ελληνική ομάδα με την Ουγγαρία και αν προστεθεί και η Ολλανδία, είναι ακόμη ένας βασικός διεκδικητής. Η Ισπανία, αν και μπορεί να κάνει την έκπληξη είναι λίγο πιο πίσω, από τις υπόλοιπες».

Στη φωτογραφία ο Γιώργος Μορφέσης με τον συνεργάτη του Σάκη Κεχαγιά, δίνουν οδηγίες στην ομάδα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ