ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / CHALLENGER CUP

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον Απόλλωνα Σμύρνης, 9-5 τη Γαλατασαράι (pics)

  25.01.2023 21:23       386

Γιορτή στήθηκε στο Σεράφειο Κολυμβητήριο, σχεδόν δύο ώρες πριν από την έναρξη της πρώτης αναμέτρησης του Απόλλωνα Σμύρνης με την τουρκική Γαλατασαράι για τη φάση «8» του Challenger Cup. Ο αγώνας ήταν ιστορικός για το σύλλογο, αφού θα ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός εντός έδρας.

Οι φίλοι της ομάδας, που είχαν φροντίσει προηγουμένως να κάνουν sold out, έδωσαν βροντερό “παρών” και αποθέωσαν την αμφίβια “ελαφρά ταξιαρχία” που πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, δηλαδή τη νίκη με 9-5, που της δίνει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους “4”, εν όψει και της ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη.

Με όπλο την πολύ καλή άμυνα και με τον τερματοφύλακά τους Στέφανο Γαλανόπουλο σε μεγάλη μέρα (έπιασε και πέναλτι) και με επιθετικές λύσεις σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, οι παίκτες του Απόλλωνα έλεγξαν τον ρυθμό και πήραν νωρίς ένα προβάδισμα 4-1 και στη συνέχεια 7-4. Οι Τούρκοι μείωσαν σε 7-5, αλλά Χονδροκούκης στον παίκτη παραπάνω έστειλε και πάλι τη διαφορά στα τρία γκολ για την ομάδα του. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, το τέμπο ήταν πιο χαμηλό, με τον Κωντσταντίνο Μόκκα από την περιφέρεια να διαμορφώνει το τελικό 9-5.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους ήταν ο Δημήτρης Μιτελούδης, λόγω της τιμωρίας του προπονητή Νίκου Δεληγιάννη στον προηγούμενο ευρωπαϊκό αγώνα.
 
Στις εξέδρες βρέθηκε και παρακολούθησε τον αγώνα ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, αλλά και ο προπονητής του Ολυμπιακού Ιγκόρ Μιλάνοβιτς.
 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ 9-5
 
Οκτάλεπτα: 3-0, 2-1, 3-4, 1-0.
 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Μιτελούδης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραϊμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς, Γαρδίκας 3, Μυρίλος 1, Σολανάκης, Καβουσανός.
 
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Μίγιατ Μιγιάτοβιτς): Κιλ, Ατσάρ, Ναϊπόγκλου, Τσολάκ 2, Κανέρ, Γκιουλέντς, Σεμένογκλου, Ντεστιτσί 2, Ντεμιρέλ, Κρίστιτς 1, Τουράν, Ακάια, Ερκαπλάν.
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής