ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Stoiximan ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / FINAL-4 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Σηματοδοτείται η νέα χρυσή εποχή του Εθνικού και με αυτόν τον ιστορικό τίτλο» (δηλώσεις, pics)

  11.05.2024 17:29       903

Αφού πρώτα έπλευσαν σε... πελάγη ευτυχίας, στη συνέχεια πετούσαν στα σύννεφα τα κορίτσια του Εθνικού Goldforce για την ιστορική πρώτη κατάκτηση του τροπαίου στο Κύπελλο Γυναικών μετά τη νίκη στα πέναλτι με 13-11 επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Final-4, στο κολυμβητήριο του Λαιμού Βουλιαγμένης. Το γλέντησαν με την ψυχή τους εντός και εκτός πισίνας με την κούπα (και τα μπλουζάκια που έγραφαν 100 χρόνια Εθνικός, τα οποία συμπληρώθηκαν πριν από λίγους μήνες, μέσα στο 2023) και στη συνέχεια έκαναν τις πανηγυρικές δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Ο προπονητής της ομάδας Στέφανος Λέανδρος είπε: «Είναι συγκλονιστικό που λίγο καιρό μετά την επέτειο των 100 χρόνων του συλλόγου ήρθε αυτός ο ιστορικός τίτλος που πιστεύουμε ότι θα σηματοδοτήσει και αυτός τη νέα χρυσή εποχή της ομάδας. Και μόνο που καταφέραμε να κατακτήσουμε για πρώτη φορά έναν τέτοιο τίτλο και μάλιστα απέναντι στομ συγκεκριμένο αντίπαλο, είναι τεράστιο επίτευγμα. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνεργάτες μου, την Κατερίνα Οικονομοπούλου, τον Γιώργο Μορφέση και όλους τους υπόλοιπους και φυσικά τις αθλήτριες. Αξίζουν όλοι συγχαρητήρια, όλοι μαζί δουλέψαμε σκληρά και παρά τις αντιξοότητες τα καταφέραμε. Και φυσικά στον Δημήτρη Κολοβό, που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το τμήμα. Σήμερα είχαμε τη συνταγή της επιτυχίας, σε συνδυασμό πάθους και αγωνιστικότητας».

Η MVP του Final-4, αρχηγός και τερματοφύλακας του Εθνικού Ελένη Σωτηρέλη δήλωσε: «Είναι μια πολύ γλυκιά ιστορία, που είχε πολύ ευχάριστη κατάληξη για μας με την κατάκτηση του τροπαίου. Χαίρομαι και για την ανάδειξή μου σε MVP, αλλά είναι μια ομαδική προσπάθεια από όλα τα κορίτσια, το προπονητικό επιτελείο και όλους όσους μας στηρίζουν. Συγχαρητήρια σε όλους. Είμαστε περήφανες που φέρνουμε πάλι τον Εθνικό στην κορυφή».

Η πρώτη σκόρερ στο τουρνουά Αριάδνη Καραμπέτσου δήλωσε: «Το μυστικό της κατάκτησης αυτού του ιστορικού τίτλου από εμάς είναι καλή ψυχολογία από πριν το ξεκίνημα του τελικού. Ο τρόπος με τον οποίο κερδίσαμε στον ημιτελικό τον ΝΟ Βουλιαγμένης μας έκανε να πιστέψουμε ότι μπορούμε και στον τελικό απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας και την πειθαρχία μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και φτάσαμε δίκαια στη νίκη. Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριες, τους προπονητές όλους για τη σπουδαία δουλειά. Όλο αυτό με έχει κάνει κι εμένα καλύτερη. Πάμε τώρα να κάνουμε την προσπάθειά μας και στα play off του πρωταθλήματος.

Η εκ των πρωταγωνιστριών Σοφία Τορνάρου τόνισε: «Μια τεράστια διάκριση για τον σύλλογο που σηματοδοτεί τη νέα χρυσή εποχή που φιλοδοξούμε όλοι να διανύσει η ομάδα. Ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και τελικά βρεθήκαμε με την κούπα. Πάντως, δεν σας κρύβω ότι το πιστεύαμε μετά την πρόκριση με ανατροπή που κάναμε στον ημιτελικό με τη Βουλιαγμένη. Δώσαμε και στον τελικό τον καλύτερό μας εαυτό, απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα, μπήκαμε παθιασμένες και πετύχαμε τον μεγάλο στόχο. Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής, ομαδικής δουλειάς και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, στους προπονητές, στους διοικούντες και σε όσους μας στηρίζουν».

Ο χρηματοδότης της ομάδας Δημήτρης Κολοβός είπε: «Αυτός που καταφέραμε σήμερα είναι μεγαλύτερο κι από τον ευρωπαϊκό πριν από δύο χρόνια. Είχα πει πριν από επτά χρόνια, όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια, ότι στα πέντε χρόνια θα πάρουμε ευρωπαϊκό και τα καταφέραμε. Και τώρα αυτό! Που πιστεύω ότι είναι μεγαλύτερο, για ευνόητους λόγους. Δικαιώνονται όλοι για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν, προπονητικό επιτελείο, παίκτριες, όλοι μας μαζί. Συγχαρητήρια σε όλους. Συνεχίζουμε».

Από πλευράς Ολυμπιακού, η Μαργαρίτα Πλευρίτου δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παλεύει το κάθε παιχνίδι, το έχουμε δείξει μέσα στο νερό επανηλειμμένως. Βρισκόμαστε στην ελίτ του αθλήματος πάρα πολλά χρόνια συνεχόμενα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής