ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΛΟΝΔΙΝΟ

"Σκέφτομαι πόσο γρήγορα θα πήγαινα αν ήμουν προετοιμασμένος"!

  18.05.2016 23:24       1586

Αποστολή ΠΣΑΤ Λονδίνο (Γιάννης Δημητρόγλου)

Το αστέρι του Ανδρέα Βαζαίου έλαμψε κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τον ίδιο να δηλώνει πως δεν ήταν προετοιμασμένος γι αυτούς του αγώνες!

Οι πρώτες κουβέντες του νέου πρωταθλητή Ευρώπης στα 200μ μικτής ατομικής, πριν φύγει να ετοιμαστεί για την απονομή, είναι ενδεικτικές του ισορροπημένου χαρακτήρα του. “Ηταν μία φοβερή κούρσα, που την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Προσπαθούσα από τη στιγμή που πέρασα στον τελικό να μείνω ήρεμος. Χαίρομαι πάρα πολύ για το αποτέλεσμα και για το χρόνο και σκέφτομαι συνέχεια πόσο γρήγορα θα πήγαινα αν ήμουν προετοιμασμένος”. Με άλλα λόγια, το χρυσό μετάλλιο και το πανελλήνιο ρεκόρ (που κατέρριψε δύο φορές) ήρθαν χωρίς να βρίσκεται ο ίδιος στο 100%! “Δε φορμαρίστηκα για το Ευρωπαϊκό, ο βασικός στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Απλά ήρθαμε εδώ με μία μικρή ξεκούραση για να προσπαθήσουμε για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τελικά είχαμε ένα... πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα!”.

Όσο για το αν σκεφτόταν το μετάλλιο μετά τη χθεσινή σαρωτική επικράτησή του στους ημιτελικούς, ο Βαζαίος παραδέχθηκε ότι “... σκεφτόμουν ότι ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για μετάλλιο, αλλά πάντα σαν αθλητής προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ πιο ήρεμος. Σε μία κούρσα 200μ. μικτή πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και στα τέσσερα στιλ, οπότε όσο πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος είσαι σε αυτό που έχεις δουλέψει, τόσο πιο γρήγορα θα βγει. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα μετάλλιο και δεν με ένοιαζε το χρώμα, και ήθελα επίσης να βγει μια πολύ γρήγορη κούρσα”.

Φυσικά εκτός της σπουδαίας επιτυχιας του Ανδρέα Βαζαίου άλλοι δύο Έλληνες θα συμμετέχουν στους αυριανούς τελικούς, αφού ο Στέφανος Δημητριάδης και ο Παναγιώτης Σαμιλίδης πήραν την πρόκριση στα 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο αντίστοιχα. Ο Δημητριάδης τόνισε μετά την κούρσα του “Η αλήθεια είναι ότι ένιωσα λίγο “βαρύς”, δεν με κούρασε πολύ, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω σήμερα. Θα δούμε πώς θα μπορέσω αύριο να κάνω κάτι καλύτερο. Ερχόμενος εδώ περίμενα να κατεβάσω το ρεκόρ μου (1:56.23), γι΄αυτό έχω προετοιμαστεί και θα έχω άλλη μία ευκαιρία αύριο”.

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος έκανε την προσπάθειά του στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 200μ. πεταλούδα, αλλά έμεινε 13ος με 1:58.79 και εκτός τελικού. “Η ηλικία φαίνεται...”, όπως λέει κι ο ίδιος, που δεν χάνει πάντως σε καμία περίπτωση το χιούμορ και το κέφι του.

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης νίκησε και την κούραση, πέτυχε την καλύτερη φετινή του επίδοση με 2:11.22 και πήρε την έκτη θέση στους ημιτελικούς των 200μ. πρόσθιο. Πιστός στο... μότο του να βλέπει κάθε κούρσα ξεχωριστά, ο πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης μας έδωσε... ραντεβού μετά τον αυριανό (20:46 ώρα Ελλάδας) τελικό.

Αντίθετα ο Δημήτρης Κολούρης δεν πέρασε στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος υπογραμμίζοντας πως: "Δεδομένων των συνθηκών, ο χρόνος μου ήταν καλός. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρεθώ στην κατάσταση που ήθελα. Ήμουν ουσιαστικά ο τελευταίος που πήρε την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό και το Ρίο και δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια ώστε να φορμαριστώ ξανά για εδώ. Πιστεύω ότι θα είμαι πιο έτοιμος για τους Ολυμπιακούς”.