ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΙ

Σκληρό καρύδι ο ΝΟ Βουλιαγμένης, 9-8 τον Ολυμπιακό στα πέναλτι με "ήρωα" τον Χρύσανθο

  23.05.2019 20:23       836

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είχε δείξει δείγματα από τον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ότι θα είναι σκληρός αντίπαλος για τον Ολυμπιακό στις φετινές μάχες για τον τίτλο.

Και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στον δεύτερο μεταξύ τους τελικό, το βράδυ της Πέμπτης (23/5) στο κολυμβητήριο του Λαιμού, εκεί που η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν υποχρέωσε τους ερυθρόλευκους στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια (και 168 συνεχόμενες νίκες) και μετά από περίπου δύο χρόνια στις εσωτερικές διοργανώσεις γενικότερα (του είχε πάρει το κύπελλο) και βάζει φωτιά στη σειρά.

Συγκεκριμένα, ο ΝΟΒ επιβλήθηκε με συνολικό σκορ 9-8, μετά από τη διαδικασία των πέναλτι (κανονικός αγώνας 6-6) του Ολυμπιακού, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά του Άντονι Χρύσανθο, που έπιασε τρία πέναλτι, ένα στον κανονικό αγώνα και δύο στην ψυχοφθόρο διαδικασία όπου κρίθηκε το αποτέλεσμα. Έτσι ισοφάρισε σε 1-1 νίκες στη σειρά. Το επόμενο παιχνίδι μεταξύ τους είναι το Σάββατο (25/5, 17.30) στον Πειραιά. Ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει το ματς στο ξεκίνημα του και μέχρι το τρίτο οκτάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 5-3, αλλά στη συνέχεια οι "μπέμπηδες" του ΝΟΒ έτρωγαν σίδερα στην άμυνα, μπλόκαραν τα ατού του Ολυμπιακού και είχαν σε μεγάλη μέρα τον Χρύσανθο. Έτσι κατάφεραν να περάσουν και μπροστά στο σκορ, 6-5, με τον Τίγκα, αλλά οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν στο τελικό 6-6, με εύστοχο πέναλτι του Γούνα.

Στη διαδικασία των πέναλτι είναι χαρακτηριστικό ότι έχασαν για τον Ολυμπιακό οι τρεις καλύτεροί του σκόρερ. Του Γεννηδουνιά και του Γούνα τα έπιασε ο Χρύσανθος και του Φουντούλη πήγε στο δοκάρι. Σκόραραν οι Μυλωνάκης, Μπούσλιε. Για τον ΝΟΒ σκόραραν οι Μπάσιτς, Σολανάκης, Αφρουδάκης, ενώ του Τίγκα το έπιασε ο Πάβιτς.

Στο φύλλο αγώνα αναφέρονται οι αποβολές με κόκκινη κάρτα (για διαμαρτυρία) του εφόρου του Ολυμπιακού Σκανδαλάκη και από τον ΝΟΒ του Ελμισιάν και το προπονητή Κόλιανιν.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:

Απόκρουση του Χρύσανθου σε πέναλτι του Γενηδουνιά

Αφρουδάκης 7-6

Μπούσλιε 7-7

Μπάσιτς 8-7

Απόκρουση του Χρύσανθου σε πέναλτι του Γούνα

Απόκρουση του Πάβιτς σε πέναλτι του Τίγκα

Μυλωνάκης 8-8

Σολανάκης 9-8

Δοκάρι το πέναλτι του Φουντούλη

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-8 (κ.α. 6-6)

Οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-1, 2-1, πέν. 3-2.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 3  (2+1), Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 1, Κουρούβανης Ν., Γούβης, Αφρουδάκης 2 (1+1), Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης 2 (1+1), Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Βλάσσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 3 (2+1), Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2 (1+1), Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κάκαρης, Ζερδεβάς, Χαλυβόπουλος Αρ.

Διαιτητές: Μπιράκης, Πολυχρονόπουλος

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής