ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σοκ με τον Νορβηγό παγκόσμιο πρωταθλητή Ντάλε Όεν

  01.05.2012 22:53       1213

Ακόμα ένα χτύπημα δέχθηκε ο χώρος του αθλητισμού, καθώς η ομοσπονδία της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία μόλις 26 ετών ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. πρόσθιο, Αλεξάντερ Ντάλε Όεν.

Ο νεαρός κολυμβητής ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου το 2011 στη Σανγκάη και είχε αφιερώσει το μετάλλιό του στους 77 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν από τον Άντρες Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Ντάλε Όεν ήταν η μεγάλη ελπίδα της Νορβηγίας για την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ στο προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ντέμπρετσεν θα αγωνιζόταν για να υπερασπιστεί τον ευρωπαϊκό τίτλο του.

Ο 26χρονος αθλητής άφησε την τελευταία πνοή του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου συμμετείχε στην προετοιμασία σε υψόμετρο που έκανε η εθνική ομάδα της Νορβηγίας σε προπονητικό καμπ στο Φλάγκασταφ της Αριζόνα, όπου ακολουθούσε το πρόγραμμα χωρίς να έχει παραπονεθεί για οποιαδήποτε ενόχληση ή δυσφορία. Γύρω στις 7:30 (τοπική ώρα) το απόγευμα της Δευτέρας συναθλητής του τον αναζήτησε, καθώς έλειπε αρκετή ώρα, και τον βρήκε αναίσθητο στο μπάνιο.

 Στο πλευρό του έσπευσε ο γιατρός Ολα Ρόνσεν και μετά από λίγα λεπτά ασθενοφόρο τον πήρε και τον διακόμισε σε νοσοκομείο, όπου στις 9 μ.μ. διαπιστώθηκε θάνατός του.Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν σε καρδιακή ανακοπή, αν και δεν υπάρχει για την ώρα επίσημη ενημέρωση από το νοσοκομείο για τα αίτια του θανάτου του.«Είναι η δυσκλότερη ημέρα στην ιστορία της νορβηγικής κολύμβησης», δήλωσε συγκλονισμένος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Περ Ρούνε Εκνες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

Πηγή: in.gr