ΤΕΧΝΙΚΗ

Σοβαρότητα και προσοχή για τη δύσκολη συνέχεια

  18.01.2012 16:17       1201

Αϊντχόφεν: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ Φώντας Χήτας

Η προσοχή της τεχνικής ηγεσίας αλλά και των διεθνών υδατοσφαιριστών μας, είναι φανερό ότι έχει επικεντρωθεί στα επόμενα παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας, που θα καθορίσουν και το τελικό της πλασάρισμα εντός της 6άδας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Μάνθος Βουλγαράκης, ένας από τους 3 φουνταριστούς μας στο Ευρωπαϊκό, θέλει η Εθνική μας να συνεχίσει στο ρυθμό που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του χτεσινού αγώνα με τα Σκόπια, αποφεύγοντας οποιοδήποτε χαλάρωμα που παρατηρήθηκε στο τέλος του ματς.

«Πρέπει να παίξουμε σοβαρά μέχρι τέλους. Χαλαρότητες δεν επιτρέπονται, όπως έγινε στο τέλος του παιχνιδιού με τα Σκόπια. Κι αυτό γιατί αν συμβεί αυτό και το παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού, μπορεί να την πληρώσουμε», λέει.

Δίπλα του πίνοντας το εσπρεσάκι του λίγο πριν την σημερινή προπόνηση, ο Γιώργος Αφρουδάκης, το τοτέμ της Εθνικής μας ομάδας εδώ στο Αϊντχόφεν, σχολιάζει κι αυτός το γεγονός ότι η Εθνική μέσα στα τελευταία 82’’ δέχτηκε 3 τέρματα από τους Σκοπιανούς.

«Το τελικό σκορ στον αγώνα με τα Σκόπια σίγουρα μπορούσε να ήταν διαφορετικό ως προς την έκταση της νίκης μας, αν αποφεύγαμε 3 απανωτά τους γκολ στο φινάλε. Τώρα πάντως, έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα με τις αρχικές μας δύο νίκες, έχουμε το χρόνο να δούμε τα λάθη μας και να διορθωθούμε για τη συνέχεια".  

«Οι δύο νίκες με Ολλανδία και Σκόπια μας βοήθησαν να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο και με δεδομένο ότι επόμενος αντίπαλος είναι η Τουρκία, έχουμε το χρόνο να ανασυνταχτούμε και να οργανωθούμε καλύτερα, για τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν», λέει από την πλευρά του ο Κώστας Βαμβακάρης, συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού Ντράγκαν Άντριτς.

Ο ίδιος πάντως, περιμένει την Εθνική, ακόμη καλύτερη στη συνέχεια. «Τώρα που μας έφυγε το άγχος, νομίζω ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα. Περιμένω και έχω την εντύπωση ότι, μπορούμε να πάρουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, εδώ στο Αϊντχόφεν», υπογραμμίζει.

Επίσκεψη του Προέδρου

Χτες βράδυ, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, επισκέφτηκε το ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει οι δύο Εθνικές μας ομάδας και είχε σύντομη συνομιλία με την τεχνική ηγεσία και τους / τις διεθνείς μας/

Ο Πρόεδρος, επεσήμανε την σπουδαιότητα που έχει η διοργάνωση του Αϊντχόφεν για τους επόμενους αγωνιστικούς μας στόχους (Ολυμπιακοί, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ζήτησε την προσοχή όλων ώστε η παρουσία στο  Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη να στεφτεί από επιτυχία.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, μένει σε κοντινό ξενοδοχείο των επισήμων της Len.